Robben: 'Ik geniet enorm van toppers tegen Dortmund'

Arjen Robben was na afloop van de 3-0 overwinning van Bayern München op Borussia Dortmund niet te beroerd om toe te geven dat de uitslag geflatteerd was. Dortmund-doelman Roman Weidenfeller verweet zijn ploeggenoten een gebrek aan slagvaardigheid.

Robben: 'Ik geniet enorm van toppers tegen Dortmund'

Bayern bouwde zaterdagavond zijn ongeslagen recordreeks in de Bundesliga uit naar 38 wedstrijden, doordat eerst Mario Götze tegen zijn oude club en vervolgens Robben (met een sublieme stiftbal) en Thomas Müller scoorden. Het was alweer de vijfde ontmoeting van het kalenderjaar tussen de twee topteams, maar Robben kan maar geen genoeg krijgen van de topper tegen Dortmund, dat voor de vierde keer op rij een goal van de Oranje-international moest slikken.

'Ja, ik geniet enorm van dit soort wedstrijden. Hoeveel kleine jongens dromen er niet van om dit soort topduels te spelen?', stelde Robben na afloop. De 3-0 deed volgens hem dan ook geen recht aan de verhoudingen. 'Het lijkt een klinkklare overwinning, maar het was een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams.'

Dat vond ook Roman Weidenfeller. En juist daarom baalde de keeper van Dortmund zo van de duidelijke nederlaag. 'We hadden het beste van het spel, maar een wedstrijd wordt uiteindelijk beslist door doelpunten. We zijn momenteel niet doelgericht genoeg. We willen de bal eerst aannemen, hem nog een keertje goed leggen en dan nog een paar breedleggen… Dit is echt heel zuur.'

Zuur is de nederlaag zeker voor Dortmund, want doordat Bayern na de 4-2 nederlaag in de strijd om de Duitse Supercup nu in de competitie wel won, heeft Der Rekordmeister een voorsprong van liefst zeven punten op de belangrijkste uitdager in de Duitse titelstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen