Robben waakt voor gehaaste rentree: 'Moet perfect zijn'

Reacties

Arjen Robben is op de weg terug van zijn dijbeenblessure, die hij halverwege juli opliep. Toch wil de aanvaller van Bayern München nog geen datum plakken op zijn rentree.

Robben waakt voor gehaaste rentree: 'Moet perfect zijn'

'Het gaat erom dat ik fit word en blijf, of het nu twee, drie, vier of vijf weken duurt. Het moet niet goed zijn, maar perfect. Ik ben op de goede weg. Alles gaat volgens plan. Ik ben nu alweer bezig met looptrainingen', zegt Robben tegen Kicker.

De Man van Glas, zoals zijn bijnaam luidt, mist sowieso de competitiestart op 26 augustus van Bayern, dat het op eigen veld opneemt tegen Werder Bremen. Robben ziet dat zijn teamgenoten ook nog niet honderd procent fit zijn. 'Veel spelers zijn niet echt in staat geweest om goed te trainen. We hebben eigenlijk meer tijd nodig.'

De vleugelspits wil dat echter niet als 'excuus' opvoeren. 'De Bundesliga begint weer en we moeten proberen om een reeks neer te zetten zonder te veel punten te verliezen. Daardoor kunnen we onszelf fysiek ontwikkelen en in vorm komen.'

Bayern-coach Carlo Ancelotti, die zijn team vrijdag nog met 5-0 zag winnen in de strijd om de DFB-Pokal van Carl Zeiss Jena, kan ondertussen wel weer beschikken over Xabi Alonso en Thiago Alcântara. De Spanjaarden halen de competitiestart tegen Werder. De blessure van Kingsley Coman blijkt ernstiger dan gedacht. De enkel van de Fransman zit momenteel in het gips.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.