Onhoudbare Lewandowski helpt Bayern ronde verder

Bayern München heeft zich doodeenvoudig voor de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal geplaatst. Robert Lewandowski verpulverde Carl Zeiss Jena hoogstpersoonlijk: 0-5.

De vierdedivisionist kwam al in de vierde minuut op achterstand, toen Lewandowski zijn eerste van de avond maakte. In de 34ste minuut strafte de Poolse spits matig verdedigen van de thuisclub af, door met een wippertje de 0-2 te maken. Lewandowski kreeg een zuivere hattrick op zijn naam want twee minuten voor rust schoot hij vanaf de rand van de zestien raak.

Zo draait de doelpuntenmachine uit Warschau al vroeg in het seizoen op volle toeren. Ook bij de vierde Bayern-goal was hij betrokken, door het voorbereidende werk te doen voor de 0-4 van Arturo Vidal. Het leed werd nog groter voor de ex-topclub uit het voormalige Oost-Duitsland, want in de 77ste minuut kopte Mats Hummels raak uit een corner.

Bayern, waar de herstellende Arjen Robben ontbrak, begint de Bundesliga volgende week vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen.