Robben velt dapper United met assist en doelpunt

Reacties

Dankzij een doelpunt en een assist van Arjen Robben plaatste Bayern München zich ten koste van Manchester United voor de halve finale van de Champions League. De Engelsen verweerden zich kranig en kwamen zelfs op voorsprong, maar het Duitse geschut was The Red Devils uiteindelijk te machtig: 3-1.

Robben velt dapper United met assist en doelpunt

Kat en muis. Dat waren de rollen die Bayern en United vorige week op zich namen in Manchester en in de Allianz Arena was dat niet anders. Bayern controleerde en domineerde. United wachtte af en loerde op de enorme ruimtes die keer op keer achter de Duitse defensie vielen.

Wayne Rooney en Dante in een verbeten luchtduel.
Wayne Rooney en Dante in een verbeten luchtduel.

Compliment
Vorige week verbaasde United vriend en vijand door de Beierse doelpuntenmachine aan banden te leggen (1-1) en ook ditmaal viel op hoe knap The Mancunians op de been bleven. Toegegeven, het gebeurde met het nodige kunst- en vliegwerk, maar dat Bayern in de eerste helft eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans creëerde, was een compliment voor de onverzettelijke Engelse verdediging. Der Rekordmeister walste dit seizoen vrijwel wekelijks over vijandige defensies heen en maakte verspreid over alle competities tot dusver liefst 130 doelpunten.

Ook Arjen Robben had het moeilijk tegen United, waar tegen deze keer niet Alexander Büttner maar Patrice Evra zijn tegenstander was. De routinier had zijn handen vol aan al zijn defensieve werk, dus dat uitgerekend hij de score in het voordeel van United opende in de 57ste minuut was een daverende verrassing. De Fransman nam een afvallende bal vanaf achttien meter vol op zijn slof en de bal vloog als een komeet via de onderkant van de lat in het doel.

Bitter
Een enorm feest barstte los onder de meegereisde Engelsen, maar dat duurde niet lang. Een minuut na de wereldgoal van Evra kopte Mario Mandzukic na een voorzet van Franck Ribery de 1-1 tegen de touwen (foto boven). Het was een bitter moment voor het dappere United, maar op basis van het enorme overwicht van Bayern volledig verdiend. Met de treffer van Mandzukic was de Engelse muur geslecht en in de 68ste minuut prikte Thomas Müller op aangeven van Robben de 2-1 tegen de touwen.

Thomas Müller viert de 2-1 terwijl Nemanja Vidic en David de Gea geslagen op de grond liggen.
Thomas Müller viert de 2-1 terwijl Nemanja Vidic en David de Gea geslagen op de grond liggen.

Een kwartier voor het einde deelde Robben hoogstpersoonlijk de nekslag uit. De dribbelaar sneed op karakteristieke wijze naar binnen en schoot vervolgens via het been van Nemanja Vidic de bal in het net (3-1). Daarmee was het gedaan met het verweer van United.

Door de zege schaart Bayern zich onder de laatste vier overgebleven teams in de Champions League. Atlético Madrid, Real Madrid en Chelsea plaatsten zich eerder al voor de halve finale. De loting vindt vrijdag plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.