Messi staat droog tegen Atlético, CL-record lonkt voor Giggs

Reacties

De laatste twee kwartfinales in de Champions League dienen zich aan. Voetbal International komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van woensdagavond (aftrap 20.45 uur).

Messi staat droog tegen Atlético, CL-record lonkt voor Giggs

ATLÉTICO MADRID - BARCELONA (20.45 UUR) | HEENDUEL: 1-1

● Atlético Madrid probeert zich ten koste van Barcelona voor het eerst sinds 1974 te plaatsen voor de halve finale van een Europees toernooi. Los Rojiblancos wonnen liefst zestien van hun laatste zeventien Europese thuiswedstrijden en verloren in die reeks alleen van het Russische Rubin Kazan (0-2 in februari van het vorige jaar).

Lionel Messi.
Lionel Messi.

● Atlético-trainer Diego Simeone wacht na zes wedstrijden tegen Barcelona nog altijd op zijn eerste overwinning tegen de Catalanen. De onderlinge confrontaties tot nu toe eindigden in vier gelijke spelen en twee nederlagen. Per se winnen hoeft echter niet, want Atlético heeft woensdag ook aan een 0-0 genoeg om verder te bekeren.

● Barcelona kan zich in het Vicente Calderón voor de zevende keer op rij plaatsen voor de halve finale van de Champions League. De Catalanen zijn met zes opeenvolgende halve finales al recordhouder in het miljoenentoernooi. Juventus was in het seizoen 2002/03 de laatste club die erin slaagde Barcelona buiten de laatste vier in de Champions League te houden.

● Barcelona-aanvaller Lionel Messi staat al een tijdje droog tegen Atlético Madrid, met twintig goals toch de op één na meest favoriete opponent van de Argentijn. In de laatste vijf onderlinge duels met de Madrilenen bleef een doelpunt van Messi uit, een reeks die al 360 minuten behelst.

BAYERN MÜNCHEN - MANCHESTER UNITED (20.45 UUR) | HEENDUEL: 1-1

● Bayern München heeft uitstekende papieren voor het bereiken van de volgende ronde. Van de achttien Europese tweeluiken waarin de club de heenwedstrijd op vreemde bodem afsloot met een gelijkspel, bekerden ze zestien keer verder.

Ryan Giggs.
Ryan Giggs.

● Bayern kan al sinds vorig seizoen formidabele cijfers overleggen, maar desondanks kent de club ook een zwakke reeks tegen Engelse clubs. De Duitse grootmacht bleef in zijn laatste vier krachtmetingen met een Engelse tegenstander telkens zonder winst. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen Chelsea (CL-finale 2012: 1-1, verlies na strafschoppen), Arsenal (0-2 en 1-1) en Manchester City (2-3).

● Manchester United, dat in München zijn tweehonderdste CL-duel afwerkt, heeft een aardige balans in Europese wedstrijden op Duitse bodem. Van de dertien bezoekjes aan Duitse clubs keerden The Mancunians vijf keer met de volle buit huiswaarts, tegen vier gelijke spelen en vier nederlagen.

● De kans bestaat dat het uitduel met Bayern de allerlaatste Champions League-wedstrijd van Ryan Giggs zal zijn. De ervaren Welshman staat momenteel op 141 optredens in het hoofdtoernooi van de Champions League, nog maar eentje minder dan recordhouder Raúl.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.