Manchester United houdt stand tegen dominant Bayern

Bayern München en Manchester United hielden elkaar in evenwicht na een zeer vermakelijke tweede helft. Op Old Trafford voerde Bayern de boventoon, maar kreeg United misschien wel de beste kansen. In Manchester werd het 1-1.

Bayern München heerst niet alleen in de Bundesliga. Ook in de Champions League speelt de ploeg trainer Pep Guardiola dominant.De kampioen van Duitsland nam direct het heft in handen en drukte United tot ver op de eigen helft terug. Toch waren de beste kansen voor de ploeg van manager David Moyes, met name in de slotfase van de eerste helft.

Danny Welbeck, de vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, stoomde vlak voor de rust af op Manuel Neuer. De Engelse aanvaller faalde echter oog-in-oog met de Duitse doelman. Diezelfde Welbeck leek al snel de score te openen op Old Trafford, maar zijn treffer werd door scheidsrechter Carlos Velasco Carballo afgekeurd vanwege gevaarlijk spel.

Danny Welbeck schiet raak, maar wordt teruggefloten omdat hij vlak daarvoor gevaarlijk het duel in ging.

Veel stelde Bayern daar niet tegenover. Het goede veldspel werd niet gevolgd door uitgespeelde kansen. Vanuit de tweede lijn werd Arjen Robben twee keer gevaarlijk. Vooral zijn tweede poging was fraai, maar de redding van David De Gea des te meer. In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld, alleen nu wel met treffers.

Uit de hoekschop van Wayne Rooney, nu met vijf assists de beste aangever in het miljoenenbal, opende Nemanja Vidic na een uur de score in Manchester. De aanvoerder torende boven alles en iedereen uit en kopte fraai binnen in de verre hoek: 1-0. Lang konden The Red Devils niet genieten.

Arjen Robben was een aantal keer dicht bij een treffer.

Acht minuten na de openingsgoal trok Bastian Schweinsteiger de stand al gelijk na een zeer fraaie aanval via Robben, Philipp Lahm en invaller Mario Mandžukic (in de ploeg gekomen voor Thomas Müller). Bayern zocht daarna nog nadrukkelijker de aanval en was al snel weer gevaarlijk via Robben, die zijn directe tegenstander en landgenoot Alexander Büttner vlak daarvoor geblesseerd naar de kant zag gaan.

In de slotfase moest Bayern verder met tien man toen Schweinsteiger zijn tweede gele kaart kreeg na een tackle op Wayne Rooney. Treffers vielen er niet meer, waardoor United en Bayern bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

Door dit resultaat wacht beide ploegen een spannende return in de Allianz Arena. Woensdag 9 april staat de kraker tussen de Duitse en Engelse grootmacht op het programma met als inzet een plaats bij de laatste vier in de Champions League. Trainer Pep Guardiola moet in het dan sowieso stellen zonder de geschorsten Javi Martínez, die vlak voor tijd een gele kaart ontving, en Schweinsteiger.