Moyes: 'Met Bayern krijgen we de ultieme test'

Reacties

De Champions League biedt David Moyes de laatste kans zijn eerste seizoen bij Manchester United positief te maken. De Schotse manager beseft dat de ultieme test wacht.

Moyes: 'Met Bayern krijgen we de ultieme test'

De teleurstellende prestaties in eigen land hebben de kans op een prijs al tot nul gereduceerd. Maar Manchester United heeft nog wel zicht op de belangrijkste Europese prijs; de Champions League.

'Deze competitie is goed gelopen voor ons, in mijn tijd hier', aldus Moyes een dag voor het duel met Bayern München op Old Trafford. 'Ik kwam hier zeer onervaren in de Champions League, maar we hebben het goed gedaan en krijgen nu de ultieme test met Bayern.'

Ondanks het verschil in vorm in eigen land – Bayern is een klasse apart in de Bundesliga – ziet Moyes kansen voor Manchester United om de halve finale te bereiken. 'We gaan de wedstrijd in met de gedachte dat we op een goede dag een even goede ploeg hebben als welke dan ook. We moeten dat alleen vaker laten zien. Maar ik heb alle vertrouwen in de spelers.'

Het contrast is groot voor Moyes met zijn tegenstrever Josep Guardiola, die in zijn eerste jaar bij Bayern de prijzen aaneen rijgt. Maar de Schot voorziet dat het niet bij deze eerste kennismaking blijft. 'Het is de eerste keer, maar ongetwijfeld zullen we elkaar in toekomst nog vaak ontmoeten', is de Man Utd-manager optimistisch gestemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.