Robben: 'De beste van de wereld? Dat geloof ik niet'

Arjen Robben bewees zaterdag nog maar eens in bloedvorm te verkeren. Met twee goals leidde hij Bayern München voorbij FC Augsburg (0-4). Der Rekordmeister werd zodoende voor de vierde keer op rij Herbstmeister, iets wat al lang geen ploeg meer was gelukt. Voor Robben was dat van ondergeschikt belang.

Geconfronteerd met de bijzondere prestatie, benadrukte Robben dat hij daar niet mee bezig was. 'Belangrijker dan dat is gewoon dat we van Augsburg hebben gewonnen, een erg gedisciplineerde tegenstander die een prima seizoen draait', bezweerde hij na afloop tegenover Bundesliga.de. Na een moeizame eerste helft (bij rust was het nog 0-0) ging Bayern in de tweede helft los.

'We waren aanvallend gezien niet overtuigend genoeg, het was aan de bal te traag', legde Robben de vinger op de zere plek. 'Nadat we het onszelf in de eerste helft zo moeilijk hadden gemaakt, wisten we dat de drie punten heilig waren. We hebben in de rust besproken dat we daarvoor echt meer moesten gaan brengen. Met een paar mooie goals tot resultaat.' Nu de eerste seizoenshelft er bijna op zit, kijkt Robben inmiddels reikhalzend uit naar de winterstop.

In het jaar 2014 speelde de vice-captain van Oranje enorm veel wedstrijden voor club en land. Een rustperiode zal hem dan ook goed doen, hoewel hij in de vorm van zijn leven is. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge noemde hem na Augsburg-uit de beste speler ter wereld. 'Nou, ik geloof niet dat dat klopt', vond Robben daarvan. Dat hij aan rust toe is, wilde hij wél toegeven. 'Nog twee wedstrijden, dan hebben we eindelijk eventjes pauze.'