VI Live: Rusnák maakt de mooiste van vanavond

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor zaterdag afgesloten.

22.38 uur: EINDSTAND LAZIO - ATALANTA 3-0
Lazio wint met ruime cijfers van Atalanta dankzij twee treffers van Stefano Mauri en één van Senad Lulic. Stefan de Vrij speelde negentig minuten mee bij de Romeinen.

22.37 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - SC CAMBUUR 1-2
SC Cambuur heeft na twee nederlagen op rij weer drie punten gepakt. In Deventer velden Martijn Barto en Albert Rusnák het vonnis over Go Ahead Eagles. In de slotfase bepaalde Deniz Turuc de eindstand.

22.17 uur: GOAL RUSNÁK
Wat een schitterend doelpunt! Van grote afstand produceert Albert Rusnák een kanonskogel.

21.56 uur: VAN DER LINDEN OP BRANCARD
Jop van der Linden komt met zijn hoofd ongelukkig in botsing met Bartholomew Ogbeche en moet per brancard het veld af.

21.37 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - EXCELSIOR 2-2
Er komt geen winnaar in Den Haag. Excelsior had na rust het betere van het spel, maar kon ADO Den Haag niet de eerste thuisnederlaag sinds 27 september toebrengen.

21.36 uur: EINDSTAND WILLEM II - PEC ZWOLLE 0-1
Lange tijd leek het duel uit te monden in een doelpuntloze remise, maar Tomáš Necid kopte PEC Zwolle een kwartier voor tijd naar de winst op Willem II.

21.34 uur: RUSTSTAND LAZIO – ATALANTA 0-0
Lazio creëerde in de eerste helft voldoende mogelijkheden tegen Atalanta, maar scoorde nog niet. Zo liet Stefan de Vrij na een voorzet van Stefan Radu binnen te werken.

21.33 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - SC CAMBUUR 0-1
SC Cambuur leidt, maar moet het in de tweede helft wel stellen zonder doelman Leonard Nienhuis. De goalie moest vlak voor de rust geblesseerd het veld af en is vervangen door Harm Zeinstra.

21.16 uur: GOAL NECID
PEC Zwolle neemt de leiding in Tilburg. Tomas Necid kopt raak op aangeven van debutant Max de Boom.

21.11 uur: GOAL BARTO
Martijn Barto opent de score in Deventer. De aanvaller van SC Cambuur knikt binnen bij de tweede paal.

21.07 uur: GOURIYE LAAT GROTE KANS LIGGEN
Na een uur heeft Ninos Gouriye de 3-2 op zijn schoen, maar de Excelsior-aanvaller komt in een één-tegen-één-situatie niet voorbij ADO Den Haag-keeper Martin Hansen. Had de van ADO gehuurde vleugelspits zijn eigenlijke werkgever weer pijn kunnen doen...

20.45 uur: DE VRIJ SPEELT TEGEN ATALANTA
Stefan de Vrij begint met Lazio aan de thuiswedstrijd tegen Atalanta. Bij een overwinning kan Lazio in ieder geval tijdelijk de derde plaats veroveren.

20.45 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES - SC CAMBUUR
De bal rolt in Deventer. Hieronder de opstellingen.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Rijsdijk, Duits, Turuc; De Sa, Schalk, Lewis.
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Mac Intosch, Bijker; Bakker, Barto, El Makrini; Schet, Ogbeche, Rusnák.

20.32 uur: RUSTSTAND WILLEM II - PEC ZWOLLE 0-0
Willem II en PEC Zwolle doen vooralsnog weinig voor elkaar onder in Tilburg.

20.32 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - EXCELSIOR 2-2
Wat een wedstrijd in Den Haag! Vier treffers, waarvan drie binnen vijf minuten. Als dit een voorbode is voor de tweede helft.......

20.26 uur: GOAL ADO DEN HAAG
En het is opnieuw raak in Den Haag! Dit keer is Gianni Zuiverloon de afmaker. In een tijdsbestek van vier minuten is de achterstand van 0-2 omgebogen in 2-2.

20.23 uur: GOAL ADO DEN HAAG
Mike van Duinen brengt de spanning terug in de wedstrijd. Op aangeven van Roland Alberg schiet de Haagse aanvaller de 1-2 binnen tegen Excelsior.

20.22 uur: GOURIYE DOET ADO PIJN
Excelsior staat met 2-0 voor in Den Haag. Ninos Gouriye schiet na een afgeslagen corner de bal langs ADO Den Haag-doelman Martin Hansen. De vleugelspits van Excelsior is nota bene gehuurd van de Hagenaren en staat dit seizoen voor het eerst in de basis.

20.21 uur: EINDSTAND FSV MAINZ 05 - VFB STUTTGART 1-1
Filip Kostic heeft trainer Huub Stevens een punt bezorgd op bezoek bij FSV Mainz 05. De voormalige aanvaller van FC Groningen bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand namens VfB Stuttgart.

20.19 uur: EINDSTAND ARSENAL - NEWCASTLE UNITED 4-1
Olivier Giroud en Santi Cazorla maken beiden twee treffers en leiden Arsenal langs Newcastle United.

20.18 uur: EINDSTAND NAC BREDA-SC HEERENVEEN 0-2
Het Avondje NAC is het avondje van Mark Uth geworden. Met twee goals maakt hij een einde aan een reeks van acht duels zonder zege bij de Friezen. Voor NAC is het de zoveelste tegenvaller van dit seizoen.

19.59 uur: BRUINS ZET EXCELSIOR OP VOORSPRONG
ADO Den Haag mag dan in de beginfase het initiatief gehad hebben, na twaalf minuten zet Luigi Bruins Excelsior op voorsprong. Hij draait de bal in de verre hoek en maakt zo zijn eerste doelpunt voor de Kralingers dit seizoen.

19.48 uur: WEER UTH
Het is 0-2! Weer is Mark Uth de maker. Hij wordt diep gestuurd en verschaft zichzelf met een kapbeweging de tijd en ruimte om binnen te schuiven. Zo is de Duitser dus topscorer van de Eredivisie, al moet hij die eer nog wel delen met Michiel Kramer van ADO. NAC Staat bovendien voor een zware taak!

19.47 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – EXCELSIOR
Het duel tussen ADO Den Haag en Excelsior, de nummer zestien en veertien van de Eredivisie, begint. ADO wacht al drie wedstrijden op een zege, Excelsior won de laatste vijf duels niet.
Opstelling ADO: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Kanon, Meijers; Malone, Kristensen, Alberg, Gehrt; Van Duinen, Kramer.
Opstelling Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Kruys, Stans, Auassar; Botaka, Gouriye.

19.45 uur: AFTRAP WILLEM II – PEC ZWOLLE
Wout Brama maakt zijn basisdebuut in de Eredivisie voor PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen Willem II. Jody Lukoki is vandaag vader geworden en is daarom afwezig.

De opstellingen:
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; S. Wuytens, Messaoud, Haemhouts; Andrade, Armenteros, Sahar.
PEC Zwolle:
Hahn; Van Polen, Van der Werff, Lam, Van Hintum; Rienstra, Brama; Saymak, Drost, Thomas; Necid.

19.17 uur: RUSTSTAND ARSENAL - NEWCASTLE UNITED 1-0
Arsenal leidt halverwege dankzij een treffer van Olivier Giroud.

19.17 uur: RUSTSTAND FSV MAINZ 05 – VFB STUTTGART 1-0
Trainer Huub Stevens gaat met een minimale achterstand de rust in. Namens de thuisploeg opende Johannes Geis de score via een directe vrije trap.

19.16 uur: RUSTSTAND NAC BREDA-SC HEERENVEEN: 0-1
Kort na zijn goal was Mark Uth dicht bij de 0-2, maar NAC kijkt nog steeds tegen een minimale achterstand aan. Nog 45 minuten om dat recht te zetten.

19.05 uur: HEERENVEEN OP VOORSPRONG BIJ NAC
Mark Uth, wie anders, zet de Friezen op voorsprong. Luciano Slagveer krijgt alle tijd en ziet zijn van richting veranderde voorzet bij de spits eindigen. Vervolgens is het voor de clubtopscorer een koud kunstje binnen te tikken. Daardoor is Uth topscorer Michiel Kramer van ADO weer tot een goal genaderd.

19.00 uur: CONSTERNATIE IN BREDA
Jelle ten Rouwelaar krijgt een gele kaart voor het neerhalen van Mark Uth. Even werd gevreesd voor een rode kaart, maar arbiter Jeroen Manschot houdt het bij geel. Bovendien is er reden voor meer schrik. Waar Manschot de bal eerst net buiten het zestienmetergebied neerlegt, lijkt hij daarna tóch een strafschop te geven om op advies van zijn assistent vervolgens toch weer zijn eerste besluit (een vrije trap) als juiste maatregel te zien. De vrije trap treft geen doel en NAC haalt opgelucht adem.

18.30 uur: AFTRAP ARSENAL – NEWCASTLE UNITED
Met Daryl Janmaat in de basisopstelling en Vurnon Anita op de bank probeert Newcastle United uit tegen Arsenal te stunten. Als Newcastle wint in Londen, dan neemt het de zesde plaats over van Arsenal.

18.30 uur: AFTRAP FSV MAINZ 05 - VFB STUTTGART
Kan Huub Stevens met VfB Stuttgart punten pakken bij FSV Mainz 05?

18.30 uur: AFTRAP NAC-SC HEERENVEEN
Het Avondje NAC is begonnen in Breda. Gaat de thuisploeg de zo broodnodige punten pakken. Maken de Friezen een einde aan acht duels op rij zonder zege. We gaan het zien.
NAC: Ten Rouwelaar; De Roover, Swerts, Van der Weg, Amieux; Sarpong, De Kamps, Suk, Matic; Falkenburg, Hooi.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Sinkgraven; Slagveer, Uth, Larsson.

Crystal Palace - Stoke City 1-1

Chelsea en Manchester City maken geen fout, maar Southampton verliest voor de vierde keer op rij in de Premier League. Burnley wint nipt van The Saints.

17.49 uur: EINDSTAND GETAFE - BARCELONA 0-0
Barcelona loopt tegen duur puntenverlies aan op bezoek bij Getafe.

17.30 uur: ASTON VILLA OP ACHTERSTAND
Craig Gardner opent een kwartier voor tijd de score tegen het Aston Villa van Ron Vlaar. De captain van The Villans zit nog steeds op de bank in West Bromwich. Vlaar is volledig hersteld en keerde na ruim een maand terug in de wedstrijdselectie.

17.30 uur: DOMPER VOOR KOEMAN
Elf minuten na de gemiste strafschop van Dusan Tadic komt Burnley thuis tegen Southampton op voorsprong. Ashley Barnes is de maker van het doelpunt.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Bayern München 0-4
Schalke 04 - 1. FC Köln 1-2
Werder Bremen - Hannover 96 3-3
SC Freiburg - Hamburger SV 0-0
Hertha BSC - Borussia Dortmund 1-0

Op bezoek bij het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay gaat Borussia Dortmund voor de negende keer dit seizoen onderuit. Koploper Bayern München wint dankzij twee treffers van Arjen Robben ruim van FC Augsburg, waar Paul Verhaegh aanvoerder was.

17.19 uur: TADIC MIST STRAFSCHOP
SOuthampton krijgt een uitgelezen kans op op voorsprong te komen tijdens het bezoek aan Burnley, maar Dusan Tadic mist een strafschop.

16.59 uur: ROBBEN MET ZIJN TWEEDE
Bayern München is los. Arjen Robben maakt zijn tweede van de middag en zijn achtste in de Bundesliga dit seizoen.

16.56 uur: EN DAT IS DRIE!
Robert Lewandowski beslist de wedstrijd. Met een schot in de korte hoek maakt hij 0-3 op bezoek bij FC Augsburg.

16.56 uur: SCHALKE OP ACHTERSTAND
Schalke 04 lijkt thuis tegen een zeperd aan te lopen. In de 67ste minuut komt 1. FC Köln namelijk op een 0-2 voorsprong, dankzij een benutte strafschop van Matthias Lehmann. Klaas-Jan Huntelaar, die in de basis begon, heeft nog twintig minuten om iets aan de achterstand te doen.

16.48 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Chelsea - Hull City 1-0
Burnley - Southampton 0-0
West Bromwich Albion - Aston Villa 0-0

16.47 uur: DUBBELSLAG DANKZIJ ROBBEN
Een minuut na de treffer van Mehdi Benatia maakt Arjen Robben 0-2. De vleugelaanvaller schiet via de binnenkant van de paal binnen.

16.46 uur: BENATIA KOPT BINNEN
Bayern München komt op voorsprong in de SGL arena. Mehdi Benatia kopt binnen.

16.45 uur: RUSTSTAND GETAFE - BARCELONA 0-0
Ondanks de aanwezigheid van Lionel Messi en Luis Suarez nog geen treffers in het Coliseum Alfonso Pérez.

16.42 uur: GOAL LAMPARD
Manchester City komt vlak voor de rust op voorsprong dankzij Frank Lampard. De aanvallende middenvelder maakt zijn 175ste treffer in de Premier League en komt op gelijke hoogte met Thierry Henry. Alleen Alan Shearer (260), Andy Cole (187) en Wayne Rooney (178) scoorden vaker in de Engelse competitie.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Bayern München 0-0
Schalke 04 - 1. FC Köln 0-0
Werder Bremen - Hannover 96 1-1

16.10 uur: SCHIEBER DOET OUDE CLUB PIJN
Kort voor rust komt Hertha BSC op voorsprong tegen Borussia Dortmund door een treffer van Julian Schieber, die vorig seizoen nog speelde voor Die Schwarzgelben.

Crystal Palace - Stoke City

Slechts één Nederlander start in de basis tijdens de eerste zes wedstrijden van de zestiende speelronde in de Premier League. Erik Pieters is bij Stoke City de gelukkige. Ron Vlaar is weer terug van een blessure, maar begint bij Aston Villa op de bank. Het Southampton van manager Ronald Koeman gaat met Graziano Pellè en Dusan Tadic op jacht naar een zege bij Burnley.

16.00 uur: AFTRAP GETAFE - BARCELONA
Zonder de geblesseerde Neymar is Barcelona begonnen aan de uitwedstrijd tegen Getafe. Lionel Messi en Luis Suarez hebben wel een basisplaats. De ploeg van trainer Luis Enrique hoopt de achterstand op koploper Real Madrid te verkleinen naar twee punten.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
FC Augsburg - Bayern München
Schalke 04 - 1. FC Köln
Werder Bremen - Hannover 96
SC Freiburg - Hamburger SV
Hertha BSC - Borussia Dortmund

De vijftiende speelronde in de Bundesliga wordt hervat met liefst vijf Nederlanders aan de aftrap. Paul Verhaegh krijgt met nummer drie FC Augsburg bezoek van koploper Bayern München, waar Arjen Robben start. Klaas-Jan Huntelaar is tijdig fit voor het uitduel met SC Freiburg, terwijl ook Roy Beerens (Hertha BSC) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV) vanaf de eerste minuut meedoen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.