Herbstmeister Bayern dankzij Robben langs Verhaegh

FC Augsburg hield lang stand, maar door vier doelpunten in tijdsbestek van dertien minuten ging de nummer drie van de Bundesliga in eigen huis onderuit tegen Bayern München (0-4). Arjen Robben nam twee treffers voor zijn rekening aan de kant van de koploper. Bayern is daardoor voor de vierde keer op rij Herbstmeister, een rekord in Duitsland.

Vorig seizoen leed Bayern zijn eerste competitienederlaag op bezoek bij FC Augsburg en de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh wilde dat kunstje graag herhalen. De revelatie van dit seizoen hield knap stand. Zonder zelf veel kansen te creëren bleef het tot de 58ste minuut 0-0 in de SGL arena.

Kort daarvoor had Bastian Schweinsteiger al een waarschuwing gegeven, maar in kansrijke positie schoot hij ruim naast. Die misser kwam Bayern niet duur te staan, want op aangeven van Franck Ribéry kopte Mehdi Benatia na een klein uur de openingstreffer tegen de touwen. En een minuut later was het opnieuw raak voor de bezoekers.

Robben trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal binnen. Bayern was los en Augsburg werd volledig overrompeld. In de 68ste minuut deed ook Robert Lewandowski een duit in het zakje door van buiten het strafschopgebied in de korte hoek raak te schieten.

Knap
Het slotakkoord was in de 71ste minuut voor Robben, die de bal in het strafschopgebied verspeelde en een herkansing kreeg via Sebastian Rode. Na een dribbel schoot hij knap zijn tweede doelpunt van de middag en de achtste dit seizoen in de Bundesliga binnen.

Door de overwinning komt Bayern München op 39 punten uit vijftien wedstrijden. Dat zijn er tien meer dan nummer twee VfL Wolfsburg, dat een wedstrijd minder speelde. FC Augsburg blijft ondanks de forse nederlaag derde met 24 punten.