Robben roemt Bayern: 'Het was een leuke groepsfase'

Arjen Robben is zeer te spreken over de wijze waarop Bayern München zich heeft geplaatst voor de volgende ronde in de Champions League. Ook tegen CSKA Moskou (3-0) leverde de ploeg een puike prestatie.

'Moskou heeft niet veel gedaan', zegt Robben op de clubwebsite van Bayern. 'Ze hebben alleen maar verdedigd en gehoopt op een counter. Wij hebben de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen gehad.'

'Al moet ik zeggen dat we in de tweede helft beter speelden en ook nog twee keer scoorden', aldus de aanvaller, die zelf na de rust op het veld kwam voor Thomas Müller, de maker van het openingsdoelpunt uit een strafschop. Daarmee is de Duitse international sinds woensdag CL-topscorer aller tijden (24 treffers) van Bayern. 'Al met al was het een leuke groepsfase', aldus Robben. 'Een pittige, maar we hebben het goed gedaan.'

In navolging van de Nederlandse sterspeler toonde ook trainer Pep Guardiola zich zeer content met de gehele groepsfase in de Champions League. De Duitsers zaten in een poule met Manchester City, AS Roma en CSKA Moskou. 'Ik ben enorm trots op het team', aldus de Spaanse coach. 'We hebben het geweldig gedaan en maar één keer verloren. Maar we waren in elke wedstrijd de beste ploeg.'