Robben blijft thuis: 'Hij is niet fit en dat is jammer'

Reacties

Oranje-bondscoach Danny Blind kan tegen Wit-Rusland en Frankrijk geen beroep doen op Arjen Robben. De aanvaller is niet fit genoeg voor de WK-kwalificatieduels van vrijdag en maandag.

Robben blijft thuis: 'Hij is niet fit en dat is jammer'

Robben liep zaterdag bij zijn rentree in de basis van Bayern München een lichte ribblessure op en bleef vervolgens bij zijn club om te herstellen. Woensdag werkte hij in Beieren een training af. Maar voor een rentree bij Oranje is het te vroeg.

Blind zei vorige week bij zijn persconferentie al dat de van een spierkwetsuur herstelde Robben later wellicht alsnog aan zou sluiten voor de twee komende interlands. De KNVB kon daar dinsdagavond nog geen uitsluitsel over geven, maar nu is de knoop doorgehakt. 'Ik heb hem gisteren en vanmorgen gesproken. Hij komt niet, dat geldt ook voor Frankrijk. Dat valt tegen, maar ook weer niet, want we weten in welke situatie hij zit', aldus Blind een dag voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland.

'Hij is niet fit en dat is jammer. We zullen het zonder hem moeten doen. Er is nu duidelijkheid, we weten waar we aan toe zijn. We hebben ook zonder hem nog steeds een heel goede groep.'

Door het nodige blessureleed kwam de 32-jarige flankspeler op 13 november 2015 voor het laatst in actie voor Oranje. Toen had Robben met twee goals een belangrijk aandeel in een 2-3 zege op Wales.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.