Blind rekent op Sneijder, dinsdag nieuws over Robben

Reacties

Danny Blind gaat ervan uit dat Wesley Sneijder fit genoeg is om vrijdag aan de aftrap te verschijnen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Dat zei de bondscoach maandagavond na de eerste training van het Nederlands elftal in Katwijk.

Blind rekent op Sneijder, dinsdag nieuws over Robben

Sneijder liet zich zondag halverwege het competitieduel van Galatasaray met Antalyaspor wisselen. De 32-jarige spelmaker had last van een bovenbeenblessure. Onderzoek van de medische staf van Oranje wees uit dat er sprake is van zogeheten restschade. De 123-voudig international trainde met het grootste deel van de selectie in de gym.

'We moeten het de komende twee dagen aankijken, maar op zich gaat het goed', zei Blind na de training over Sneijder, nadat hij met zes internationals had getraind op het veld van Quick Boys. 'Ik ga ervan uit dat Wesley het gaat halen.' In dat geval zou Sneijder weer twee interlands dichterbij het interlandrecord kunnen komen van Edwin van der Sar (130 caps).

Robben
Blind hoopt dinsdag vanuit München ook nog duidelijkheid te krijgen over de inzetbaarheid van Arjen Robben. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep zaterdag bij zijn rentree in de basis van Bayern een lichte ribblessure op. De bondscoach zei vrijdag al de van een spierblessure herstelde Robben misschien alsnog op te roepen voor de duels met Wit-Rusland en Frankrijk.

Na het wegvallen van Luuk de Jong en Steven Berghuis had Blind Leroy Fer willen oproepen, maar de middenvelder van Swansea City kampt met een griepvirus. 'Toen kwam ik bij Siem de Jong uit.' Door de blessure van onder anderen Jeremain Lens mocht Memphis Depay zich ook melden. 'Jens Toornstra houden we natuurlijk ook in de gaten, maar dat is weer een ander type. Vandaar Memphis.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.