Rijbewijs Elia afgenomen, Gullit coach sterrenteam

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rijbewijs Elia afgenomen, Gullit coach sterrenteam

• De Duitse politie heeft het rijbewijs van Eljero Elia afgenomen. De buitenspeler van Werder Bremen reed al eerder rond zonder geldig rijbewijs. Vorig jaar strafte de club hem al om een soortgelijk incident; nu zegt de club dat ze 'Eljero proberen te helpen waar ze kunnen.' Hij wordt dus niet geschorst.

• Manchester City-coach Manuel Pellegrini heeft zich lelijk versproken na de League Cup-winst op Sunderland. De Chileense oefenmeester zei in een tv-interview met BBC dat hij het geweldig vond om een grote club als Manchester United te trainen. De vraag is of Pellegrini reeds gepolst is voor een baan bij de Mancunians.

• Zo'n veertien maanden geleden speelde FC Augsburg-middenvelder André Hahn nog bij de Duitse derde divisionist Kickers Offenbach en leefde hij op dertig kant-en-klare pizza's in de maand. Inmiddels ziet zijn leven er compleet anders uit. Afgelopen vrijdag werd Hahn  namelijk door assistent-bondscoach Dieter Flick gebeld met de mededeling dat hij deel uitmaakt van de Duitse selectie, die woensdag aantreedt tegen Chili. 'Mijn carrière is allesbehalve normaal', zegt de 23-jarige Hahn met gevoel voor understatement over de situatie.

• De eigenaar van Cardiff City, Vincent Tan (foto), heeft een klein foutje gemaakt. De rijke investeerder beloofde zijn selectie een bonus van 3,7 miljoen pond als ze degradatie weten te ontlopen, melden Engelse media. Een dergelijke bonusregeling tijdens het seizoen toekennen is verboden, want dat moet vooraf bepaald worden. De Premier League gaat de zaak onderzoeken. Een boete dreigt, al blijkt Tan daar dus geld genoeg voor te hebben.

Ruud Gullit heeft dinsdag de eer om een team met oud-wereldsterren te coachen. De Amsterdammer speelt met zijn sterrenteam, bestaande uit onder anderen Jamie Carragher, Patrick Vieira en Christian Vieri, in het Zwitserse Bern tegen Young Boys en vrienden. De opbrengst van de wedstrijd, die dinsdagavond om 20.00 uur gespeeld wordt, gaat naar slachtoffers van de tyfoon Haijyan op de Fillippijnen.

Erik ten Hag, tegenwoordig in dienst van Champions League-winnaar en Duitse titelhouder Bayer München, mag dinsdag van zijn baas de selectie van de kampioen trainen, meldt het Duitse Bild. Het lijkt er op dat hoofdtrainer Pep Guardiola een dagje vrij heeft gepakt, aangezien veel spelers op pad zijn met het nationale elftal. Afgelopen weekend pakte de ex-trainer van Go Ahead Eagles met het tweede elftal van Bayern drie punten tegen SV Schalding-Heining.

Flmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.