Man City aan de haal met League Cup na snelle kanteling

Manchester City heeft voor de derde keer in zijn historie beslag gelegd op de League Cup. Binnen twee minuten boog City tegen Sunderland een achterstand om in een voorsprong. Uiteindelijk werd het 3-1.

Het miljoenenensemble van manager Manuel Pellegrini trad ondanks het overvolle programma in de finale van de League Cup aan op volle oorlogssterkte. Slechts doelman Joe Hart ontbrak. Hij werd vervangen door Costel Pantilimon. Deze Roemeense doelman moest al na tien minuten vissen, nadat Fabio Borini had afgerekend met Vincent Kompany en overtuigend uithaalde.

Sunderland ontpopt zich dit seizoen tot een heuse cupfighter. In de Premier League strijden The Black Cats tegen degradatie, maar in de verschillende bekertoernooien presteert het elftal van manager Gus Poyet uitstekend. Op weg naar de finale van de League Cup werden Chelsea en Manchester United uitgeschakeld, terwijl Sunderland ook in de kwartfinale van de FA Cup staat.

Comeback
City wilde zich echter niet voor het tweede seizoen op rij in een bekerfinale laten verslaan door een degradatiekandidaat. Vorig jaar verloor City in de FA Cup-finale met 1-0 van Wigan Athletic. Dit keer hadden The Citizens aan twee minuten genoeg om een comeback te maken. In de 55ste minuut schoot Yaya Touré fraai raak van afstand en een minuut later haalde Samuel Nasri (foto boven samen met Kompany) op schitterende wijze uit met buitenkant rechts.

Deze voorsprong gaf City daarna niet meer uit handen. Een counter leverde in de 89ste minuut via invaller Jesús Navas zelfs nog de 3-1 op, waardoor de club voor de derde keer in zijn historie beslag legde op de League Cup. Ook in 1970 en 1976 zegevierden The Citizens in dat bekertoernooi.