Ribéry moet rentree bij Bayern uitstellen door eigen fout

Reacties

Bayern München kan ook komende zaterdag in de altijd beladen wedstrijd tegen Borussia Dortmund waarschijnlijk geen beroep doen op Arjen Robben en Franck Ribéry. De Oranje-international staat door zijn buikspierblessure sowieso nog aan de kant, maar ook voor de Franse vleugelspits komt de uitwedstrijd waarschijnlijk te vroeg.

Ribéry moet rentree bij Bayern uitstellen door eigen fout

De twee dribbelaars raakten op 11 maart geblesseerd in de return van de achtste finale in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk (7-0). Robben maakte al snel zijn rentree, om vervolgens in het thuisduel met Borussia Mönchengladbach (0-2) een nieuwe, veel zwaardere blessure op te lopen. Ribéry kwam sindsdien helemaal niet meer in actie.

De 31-jarige Fransman is te snel begonnen met trainen, zegt hij maandag in gesprek met het Duitse weekblad Sport Bild. 'Daardoor kreeg ik weer last van pijntjes en heb ik niet goed kunnen trainen, een catastrofe', zo omschrijft hij zijn eigen situatie. 'Het was een fout van me om te vroeg te beginnen.'

Het is daardoor zeer de vraag of Ribéry zaterdag in Dortmund zijn rentree kan maken voor Bayern. Hij neemt geen enkel risico meer. 'Ik geef mijn lichaam liever nog even rust, zodat ik in de beslissende fase van het seizoen weer topfit ben.' Bayern heeft in de Bundesliga tien punten meer dan nummer nummer twee VfL Wolfsburg. Op 15 april wacht FC Porto in de kwarfinale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.