Bayern heeft ook zonder Robben geen kind aan Werder

Reacties

Bayern München heeft ondanks het gemis van drie sterkhouders moeiteloos gewonnen bij Werder Bremen: 0-4. Philipp Lahm maakte als invaller zijn rentree.

Bayern heeft ook zonder Robben geen kind aan Werder

Bayern miste in het uitduel met Werder wegens blessures de smaakmakers Arjen Robben en Franck Ribéry. Bovendien kreeg doelman Manuel Neuer rust, waardoor José Manuel Reina zijn debuut voor de regerend landskampioen maakte. Ook zonder dit belangrijke trio was de ploeg van trainer Pep Guardiola al bij rust vrijwel zeker van de zege. Thomas Müller (foto) opende de score met een schot in de bovenhoek, David Alaba verdubbelde de marge met een fraaie vrije trap.

Een kwartier voor tijd besliste spits Robert Lewandowski het duel definitief. De Pool kopte raak op aangeven van Müller: 0-3. Voor Guardiola was dat de ideale tussenstand om aanvoerder Philipp Lahm zijn rentree te laten maken na zijn enkelblessure. Met de 31-jarige Lahm op het veld bepaalde Lewandowski in de extra tijd de eindstand door de bal binnen te glijden: 0-4.

Daarmee dendert de ploeg uit München af op de derde landstitel op rij. Het gat tussen koploper Bayern en achtervolger VfL Wolfsburg is nu veertien punten, al heeft de ploeg van spits Bas Dost nog wel een duel tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.