Guardiola looft meedogenloos Bayern na recordzege

Reacties

Pep Guardiola is blij dat Bayern München bleef aanvallen tot het laatste fluitsignaal. De trainer genoot van zijn ploeg en de 7-0 overwinning op Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Champions League. De heenwedstrijd eindigde nog in 0-0.

Guardiola looft meedogenloos Bayern na recordzege

'De complimenten voor mijn team. We hebben ons geplaatst voor de kwartfinale en dat is wat we wilden. En ook wat we verwachtten', reageerde Guardiola na de wedstrijd. De Spanjaard startte erg aanvallend aan de wedstrijd. 'Het was de eerste keer in mijn loopbaan dat ik in zó'n belangrijke wedstrijd met vijf aanvallers begon.'

'Ik ken Shakhtar Donetsk erg goed, ze hebben een uitstekend team', vervolgde Guardiola. 'Dat we met elf tegen tien kwamen te staan, maakte het voor ons een stuk makkelijker. Eigenlijk hebben ze geen enkele kans gehad. Zelf speelden we briljant en het was mooi om te zien dat de wedstrijd niet na zestig (bij 5-0 red.), maar na negentig minuten voorbij was.'

Record
In het laatste kwartier scoorde Bayern nog twee keer, waardoor het zijn eigen Champions League-record evenaarde. In 2012 won de club uit München met 7-0 van FC Basel, wat in de boeken ging als de grootste zege ooit in de knock-outfase van het miljoenenbal.

Het was voor Bayern de veertiende keer dat de kwartfinale van de Champions League bereikt werd en dat leverde ook een record op voor Der Rekordmeister. Manchester United en Real Madrid schaarden zich dertien keer bij de laatste acht, terwijl Barcelona volgende week op datzelfde aantal kan komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.