Revaliderende Casillas hoopt op rentree over vier weken

Real Madrid kan over een maand weer beschikken over Iker Casillas. Dat maakte de van een breuk in zijn linkerhand herstellende doelman donderdag bekend. De revalidatie verloopt daarmee volgens schema.

Revaliderende Casillas hoopt op rentree over vier weken

'Ik heb een erg positief gevoel', liet Casillas weten. 'De arts denkt dat ik nog maar vier weken nodig heb voor ik mijn rentree kan maken. Ik ben al begonnen met het doen van wat oefeningen en kan mijn duim weer bewegen.'

Eind januari raakte Casillas geblesseerd omdat ploeggenoot Álvaro Arbeloa hem op zijn hand raakte bij het wegwerken van een bal. Destijds werd gevreesd dat de 31-jarige aanvoerder van De Koninklijke twee tot drie maanden uit de roulatie zou zijn.

De vraag is of Casillas bij zijn terugkeer weer onder de lat mag plaatsnemen. Zijn status in Santiago Bernabéu is niet meer zo onaantastbaar als voorheen. Trainer José Mourinho haalde voor het sluiten van de transfermarkt nog een vervanger in de persoon van Diego López, die vooralsnog de voorkeur krijgt boven Antonio Adán.

Eerder moest Casillas al onvrijwillig op de bank plaatsnemen ten faveure van diezelfde Adán, die vervolgens blunderde, rood kreeg in een poging die fout te herstellen en zijn plek weer kon afstaan. Juist toen Casillas zijn basisplaats leek te hebben heroverd, liep hij zijn huidige kwetsuur op.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen