Real Madrid mist zeker acht weken aanvoerder Casillas

Real Madrid moet het twee tot drie maanden stellen zonder Iker Casillas. Dat zegt de arts die de 31-jarige doelman aan de breuk in zijn linkerhand heeft geopereerd.

Real Madrid mist zeker acht weken aanvoerder Casillas

Casillas liep de blessure op in het bekerduel met Valencia (1-1) van afgelopen woensdag. Ploeggenoot Alvaro Arbeloa raakte bij het wegwerken van een bal uit het vijfmetergebied van Real Madrid de hand van zijn aanvoerder.

Volgens de arts is de exacte herstelperiode niet zeker, maar Real moet rekenen op een afwezigheid van minimaal twee maanden van Casillas, die twee schroeven in zijn hand heeft gekregen om het herstel te bevorderen.

Hoewel Casillas onlangs werd gepasseerd door trainer José Mourinho ten faveure van Antonio Adán, was hij de afgelopen weken weer eerste keus onder de lat van De Koninklijke. Barcelona-spelmaker Xavi denkt aan de vooravond van het bekerduel (volgende week woensdag) met de aartsrivaal van aanstaande woensdag dat Casillas in Madrid node zal worden gemist.

'Zijn blessure is een probleem. Hij is de ziel van Madrid en de aanvoerder. Dit is een aanzienlijk verlies voor Real Madrid en de nationale ploeg. We hebben hem al berichtjes gestuurd om hem te steunen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen