'Ik begrijp niet waarom Casillas een monument zou zijn'

José Mourinho heeft vlak voor de jaarwisseling nog maar eens de discussie over de rol van Iker Casillas bij Real Madrid aangewakkerd. De coach van de Madrilenen vindt de verering voor de sluitpost overdreven.

'Ik begrijp niet waarom Casillas een monument zou zijn'

Door de 3-2 nederlaag in de laatste competitiewedstrijd van 2012, bij Málaga, werd de kritiek op Mourinho nog maar eens wat groter. Het verkiezen van Antonio Ádan boven clubicoon Casillas zorgde voor nog meer oproer in de Spaanse pers.

'Maar ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom Casillas als een monument voor Real Madrid gezien wordt', deelt Mourinho op een persconferentie in Dubai een schimpscheut uit aan de doelman die al sinds jaar en dag onder de lat staat bij De Koninklijke. 'Voor mij is de club het monument. En de trainer moet altijd het beste voor hebben met de club', benadrukt de Portugees nogmaals dat zijn keuze voor Ádan louter gestoeld is op technische redenen.

'Ik zie liever spelers, ongeacht wat ze in het verleden hebben gepresteerd, die aan de toekomst van de club denken', vervolgt Mourinho, die zegt zich geen zorgen te maken over de kritiek op zijn functioneren. 'De afgelopen week was zwaar omdat we verloren, maar het was ook een fantastische week. Ik ben nog maar eens tot de conclusie gekomen dat je het voetbal wel degelijk kunt beïnvloeden, maar dat daar wel altijd een trainer voor nodig is. En om eerlijk te zijn slaap ik nog steeds uitstekend ondanks alle kritieken.'

Mourinho vertelde eveneens uit te kijken naar het tweeluik met vriend en collega Sir Alex Ferguson. In de achtste finales van de Champions League werd Real gekoppeld aan Manchester United. 'Ferguson is de enige coach die na de wedstrijd wil napraten onder het genot van een goede en dure wijn. Ik moet dus maar een goede fles meenemen', besluit Mourinho over de vriendschap tussen de twee wijnkenners.

Del BosqueOok de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque ventileerde zijn mening over de situatie van Casillas. De voormalige trainer van Real Madrid meent dat Casillas wat betreft zijn houding niets te verwijten is. 'Ik ken Iker al tien jaar. Hij geeft altijd alles voor Real.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's