Real haalt doelman Diego López als vervanger Casillas

Real Madrid heeft snel gehandeld nadat het nieuws over de maandenlange afwezigheid van Iker Casillas bekend was geworden. Met Diego López hoopt trainer José Mourinho het dreigende keepersprobleem af te wenden.

Real haalt doelman Diego López als vervanger Casillas

Real meldt in een officieel statement dat het de Spaanse sluitpost heeft aangetrokken, die een contract tot het einde van het seizoen 2016/17 heeft getekend. Zolang Casillas nog is uitgeschakeld zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Antonio Adán, die van Mourinho onlangs zelfs de voorkeur kreeg boven de toen nog fitte Casillas.

De 31-jarige López was vanaf zijn achttiende ook al speler van Real Madrid en maakte in het seizoen 2005/06 zelfs drie keer zijn opwachting als vervanger van Casillas. In de zomer van 2007 verruilde hij zijn reserverol bij Real voor een basisplaats bij Villarreal, waar hij in vijf seizoenen zou uitgroeien tot een van de belangrijkste spelers.

Toen Villarreal afgelopen seizoen degradeerde, was voor Diego López de tijd rijp voor een transfer. Sevilla legde hem vast tot medio 2017, maar neemt na een halfjaar dus alweer afscheid van de enkelvoudig international.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen