Rentree Strootman na acht maanden, klinkende zege Roma

Kevin Strootman is terug op de velden. Thuis tegen Torino maakte de international in de slotfase zijn eerste minuten voor AS Roma sinds 9 maart. Zijn rentree ging gepaard met een 3-0 overwinning.

AS Roma boekte thuis een eenvoudige zege op Torino, maar de wedstrijd stond volledig in het teken van Kevin Strootman. In de 84ste minuut maakte de Nederlander zijn rentree. Het waren zijn eerste wedstrijdminuten sinds 9 maart, toen hij tegen Napoli een zware knieblessure opliep die hem de rest van het seizoen én het WK kostte. Roma hoopte de international medio december weer fit te hebben, maar de afgelopen weken maakte de ex-PSV'er forse sprongen in zijn herstel waardoor hij tegen Torino al mee kon doen. Strootman kan de komende twee weken de interlandperiode benutten om topfit te raken voor het duel met Atalanta Bergamo van 22 november, waarin hij wellicht weer in de basis zou kunnen beginnen.

Op het moment van invallen stond het al 3-0 voor Roma. Middenmoter Torino was in het Stadio Olimpico een paar maatjes te klein voor Roma, dat door de zege het gat met koploper Juventus weer verkleint tot drie punten.

Vasilis Torosidis opende al na acht minuten de score na een voorzet van Francesco Totti. Seydou Keita maakte er in de 27ste minuut met een vlammend schot 2-0 van, zodat de ploeg van bankzitters Kevin Strootman en Urby Emanuelson halverwege al op rozen zat. Vlak na de pauze namen de Giallorossi definitief afstand van de nummer dertien van de Serie A via een prachtige goal van Adem Ljajic. De Serviër, die onder Dick Advocaat niet meer welkom is bij de nationale ploeg, kapte zich op de rand van de zestien vrij en schoot vervolgens met een geplaatst schot raak.

Internazionale - Hellas Verona 2-2
Het duel begon dramatisch voor Internazionale, want via een doelpunt van Luca Toni kwam Hellas al in de tiende minuut op voorsprong. Acht minuten later kwamen de gastheren alweer langszij. Mauro Icardi rondde af na afleggen van zijn collega-spits Rodrigo Palacio.

Andrea Ranocchia feliciteert Mauro Icardi met zijn eerste doelpunt.

Drie minuten na de pauze was Icardi weer trefzeker. Kort na die goal bracht Gary Medel de Nerazzurri echter in de problemen. De Chileen kreeg rood (twee keer geel) vanwege het veroorzaken van een strafschop, die werd genomen door Toni. Zijn inzet werd echter gepareerd door specialist Samir Handanovic. Het was al de derde strafschop die de Sloveense doelman dit seizoen keerde. Toch won Inter niet, want vlak voor tijd maakte Nico López de 2-2.