Wondergoal Tévez bij monsterzege Juve, domper De Vrij

Juventus verstevigde zijn koppositie dankzij een flinke zege op Parma. Carlos Tévez zorgde met een fantastische goal voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Stefan de Vrij en Edson Braafheid gingen met Lazio onderuit bij het kleine Empoli.

Juventus - Parma 7-0
In eigen huis had Juventus geen kind aan Parma, dat door de vernederende nederlaag naar de laatste plaats zakt in de Serie A. Het was het eerste competitieduel van dit seizoen waarin Juventus aantrad met een viermansdefensie, na het geslaagde midweekse experiment tegen Olympiakos Piraeus in de Champions League (3-2).

Fernando Llorente en Stephan Lichtsteiner maakten in de eerste helft het verschil. Eerstgenoemde opende in de 23ste minuut van dichtbij de score, terwijl Lichtsteiner zes minuten later met een prachtige knal voor de 2-0 tekende. Op aangeven van Lichtsteiner tekende Llorente negen minuten voor rust met een volley voor 3-0.

Na rust denderde Juventus door, met Carlos Tévez als blikvanger. Hij maakte vijf minuten na de pauze een van de mooiste doelpunten uit zijn loopbaan, door de bal achter doelman Antonio Mirante te plaatsen na een sublieme solo over de as van het veld. Acht minuten later maakte hij ook de 5-0, terwijl invaller Álvaro Morata na een Andrea Pirlo-achtige pass van Kingsley Coman in de 76ste minuut de 6-0 maakte. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de bezoekers, want Morata maakte er vlak voor tijd nog 7-0 van. Juve komt door de zege op 28 punten uit elf duels, zes meer dan AS Roma dat om 20.45 uur Torino ontvangt.

Empoli - Lazio 2-1
Na vijf zeges in de laatste zes duels leek het uitduel met promovendus Empoli een koud kunstje voor Lazio. Stefan de Vrij en Edson Braafheid leden in Toscane echter een verrassende nederlaag.

Federico Barba opende zeven minuten na rust de score voor Empoli en drie minuten daarna zorgde routinier Massimo Maccarone voor 2-0. Met het inbrengen van Miroslav Klose voor Braafheid poogde Lazio-trainer Stefano Pioli de schade te repareren, maar verder dan de aansluitingstreffer van Filip Djordjevic kwamen de Romeinen niet. Lazio blijft daardoor vierde en kan Napoli, dat om 18.00 uur aftrapt tegen Fiorentina, nog voorbij zien komen.