De Guzman maakt reclame voor zichzelf in Europa League

Reacties

Met drie goals toonde Jonathan De Guzman zich donderdagavond van onschatbare waarde voor Napoli. De Italianen wonnen thuis met 3-0 van Young Boys uit Zwitserland. De middenvelder was na afloop als vanzelfsprekend blij.

De Guzman maakt reclame voor zichzelf in Europa League

Het wil sinds zijn overgang van Swansea City naar Napoli allemaal nog niet echt vlotten voor De Guzman. In de Serie A moest hij tot nu toe genoegen nemen met vijf invalbeurten die hem in totaal net iets meer dan honderd speelminuten opleverden, al was hij daarin al wel een keer goud waard. Tegen Genoa maakte de middenvelder ver in de blessuretijd de winnende 2-1.

In de Europa League stond de geboren Canadees al wél drie keer in de basis. Donderdagavond mocht hij in eigen huis tegen Young Boys (3-0) zelfs de volle negentig minuten blijven staan. Prompt nam de WK-ganger alle treffers voor zijn rekening. Het ontlokte bij hem afloop uiteraard een tevreden reactie.

'Ik ben heel blij met mijn doelpunten, maar we moeten allemaal hard blijven werken', luidde na afloop zijn diplomatieke commentaar. 'Vanavond hebben we prima gespeeld en verdiend gewonnen', sloot hij tegenover de Italiaanse televisiecamera's af. Door zijn doelpunten staat Napoli nu tweede in Groep I, het moet Sparta Praag (beide ploegen hebben negen punten) op doelsaldo voor zich dulden. Young Boys volgt met zes punten, Slovan Bratislava is nog puntloos.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.