Rel: Westerlo vecht degradatie aan bij federaal parket

Reacties

Het Belgisch voetbal is in de ban van een rel. Westerlo heeft in Brussel een officiële strafklacht ingediend naar aanleiding van mogelijke wedstrijdvervalsing.

Rel: Westerlo vecht degradatie aan bij federaal parket

Het is het verhaal van Moeskroen-Péruwelz. De club die zich tot ieders verbazing veilig speelde in de Eerste Klasse. Nadat eerst Standard Luik (1-0) werd verslagen, won Moeskroen ook KV Kortrijk (0-2). Door de zegetocht van Moeskroen degradeerde uiteindelijk Westerlo, dat zelf verloor bij KRC Genk (0-4).

Juist die club vecht nu de degradatie aan. De wedstrijd tussen Kortrijk en Moeskroen is inzet van een landelijke discussie. De club heeft bij de strafrechter een officiële klacht ingediend. Wat is nu het geval? De Kemphanen vinden de doelpunten van Moeskroen verdacht. De club meent dat er aanwijsbare redenen van sportieve fraude zijn. Vooral de tweede treffer, een eigen doelpunt van Vladimir Kovacevic, is onderwerp van gesprek.

'Na alle berichten in de media over mogelijke fraude hebben we inderdaad beslist naar de gespecialiseerde cel ter bestrijding van sportieve fraude te stappen', bevestigt Wim Van Hove, algemeen raadgever van de club. 'We voelden ons verplicht, ook door de druk die onze supporters uitoefenen, om actie te ondernemen. Nu is het afwachten wat er zal gebeuren.'

Direct na de degradatie liet Westerlo nog weten geen klacht in te dienen. Door alle commotie moet nu alsnog het federaal pakket naar de situatie kijken. Kortrijk kreeg vorige week al mensen van de voetbalbond over de vloer voor een informeel gesprek over de situatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.