Stuivenberg en Boëtius lopen kampioenspoule mis

Reacties

In 't Kuipje waren zondag na afloop twee teleurgestelde ploegen. RC Genk veroordeelde Westerlo tot een degradatie naar de Tweede Klasse, maar het had zelf niets aan de ruime zege (4-0).

Stuivenberg en Boëtius lopen kampioenspoule mis

Genk had op de laatste speeldag van het reguliere seizoen kwalificatie voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand. De formatie van trainer Albert Stuivenberg was afhankelijk van de resultaten van de andere velden om zich nog bij de beste zes clubs van België te scharen.

Genk deed zelf wat het moest doen om de kansen in leven te houden. Westerlo werd op een stevige nederlaag getrakteerd. Mbwana Samatta opende in de zevende minuut de score. Thomas Buffel verdubbelde nog binnen een half uur de marge nadat een poging van Jean-Paul Boëtius tegen de paal was beland. Omar Colley en Ruslan Malinovskiy maakten het karwei na rust af.

Maar de overwinning bood geen soelaas aangezien AA Gent en Charleroi de Limburgers voor bleven. Club Brugge, Anderlecht, Zulte-Waregem, KV Oostende, AA Gent en Charleroi gaan strijden om de titel. Genk, dat nog wel in de Europa League actief is, heeft via de play-offs II nog kans een Europees ticket te bemachtigen.  

Voor Westerlo waren de gevolgen van de nederlaag dramatischer. Doordat Excelsior Moeskroen won bij KV Kortrijk werd de degradatie van de thuisploeg onafwendbaar.

Nederlanders in kampioenspoule
Robert Mühren is een van de zes Nederlanders die nog wel in aanmerking voor de Belgische titel. De aanvaller, die in de winterstop van AZ naar Zulte-Waregem verhuisde, kan met een goed gevoel beginnen aan de kampioenpoule. Zondag maakte Mühren als invaller in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen Eupen (1-3) zijn eerste treffer in Belgische dienst. Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Lex Immers en Ruud Vormer (Club Brugge) en Bram Nuytinck (Anderlecht) zijn de andere Nederlander in de Belgische kampioenspoule.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.