Droomavond Boëtius en Stuivenberg in Belgisch onderonsje

Het RC Genk van trainer Albert Stuivenberg staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League na een spectaculaire zege op bezoek bij AA Gent. Ryan Babel verschafte zichzelf en Besiktas een prima uitgangspositie bij Olympiakos.

AA Gent - RC Genk 2-5
Jean-Paul Boëtius mocht voor het eerst in de basis beginnen in een Europa League-duel van Genk en beleefde een mooie avond. Ruslan Malinovskyi opende het bal na 21 minuten met de 0-1, waarna Samuel Kalu de score nog gelijktrok. Daarna trapten de bezoekers het gaspedaal flink in. Omar Colley maakte de 1-2, vervolgens gaf Jean-Paul Boëtius de assist bij de 1-3 van Mbwana Samatta. Jere Uronen maakte de ruststand nog beschamender voor de thuisploeg: 1-4.

Stuivenberg haalde Boëtius in de rust naar de kant ten faveure van een andere ex-Feyenoorder: Thomas Buffel. Kalifa Coulibaly deed na een uur iets terug voor de gastheren, die vervolgens via Jérémy Perbet de ideale kans kregen om helemaal terug in de wedstrijd te komen. De strafschop van de Fransman werd echter eenvoudig gestopt door doelman Mathew Ryan. Daar kreeg Gent in de slotfase nog het deksel voor op de neus toen Samatta de 2-5 binnentikte.

Olympiakos - Besiktas 1-1
Met Ryan Babel in de basis was de Turkse koploper veel aan de bal in Griekenland. Het was echter Olympiakos dat de score opende in het Georgios Karaiskakis Stadion. Good old Esteban Cambiasso (36) deed dat met een geplaatste kopbal bij de tweede paal. In de tweede helft zette Vincent Aboubakar Besiktas op gelijke hoogte.

Celta de Vigo - FK Krasnodar 2-1
Ondanks een mindere fase in de competitie plaatste Celta de Vigo zich knap ten koste van Shakhtar Donetsk voor de achtste finale. Het Russische Krasnodar was daarin de tegenstander. Met John Guidetti in de basis gingen de Spanjaarden op zoek naar de openingstreffer, die uiteindelijk pas in de vijftigste minuut viel. Daniel Wass kreeg de handen op elkaar in Balaídos, maar zes minuten later verpestte Viktor Claesson het feestje in Galicië alweer met de gelijkmaker.

Guidetti werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en vervangen door Claudio Beauvue. Het bleek een gouden wissel van trainer Eduardo Berizzo. De 28-jarige aanvaller zorgde in de allerlaatste minuut namelijk voor de 2-1.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1-1
Het duel tussen Schalke en Gladbach in de VELTINS-Arena was de tweede in een bijzonder drieluik. Afgelopen zaterdag waren Die Fohlen met 4-2 te sterk voor Schalke in de Bundesliga. De revanche in Gelsenkirchen bleef uit voor de thuisploeg. Het was namelijk de uitploeg die via Jonas Hofmann op voorsprong kwam. Guido Burgstaller, die de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan Huntelaar, maakte al snel weer gelijk. Daar bleef het bij, waardoor alles nog open ligt voor het derde duel in dertien dagen tussen de nummers negen en dertien van Duitsland.