Reddende engel Blind kan niet blij zijn met een punt

Daley Blind was zondag de redder van Manchester United, maar kon na afloop moeilijk tevreden zijn. Hij baalde van het 1-1 gelijkspel bij West Ham United.

Lang keek Manchester United tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de extra tijd tekende Blind (foto, rechts) voor de gelijkmaker. Het was niet voor het eerst dat hij een punt redde voor zijn ploeg, in oktober tekende hij op bezoek bij West Bromwich Albion in de 87ste minuut voor 2-2. Zondag maakte hij in zijn veertiende wedstrijd alweer zijn tweede doelpunt, waar hij in 143 officiële wedstrijden voor Ajax en FC Groningen tot slechts drie goals kwam.

Blij was Blind na afloop echter niet. 'We hebben laten zien dat we kunnen knokken, maar natuurlijk zijn we niet tevreden met een gelijkspel', zo concludeerde hij vrijwel direct na het laatste fluitsignaal tegenover de Engelse televisie. De middenvelder zag zichzelf en zijn ploeggenoten vooral voor rust moeite hebben.

'De eerste helft was echt een gevecht', moest Blind toegeven. 'We konden niet het spelletje spelen dat we graag wilden, hielden de bal niet in bezit. De tweede helft begonnen we goed, maar toen viel die goal al snel. Daarna moesten we ons weer terug in de wedstrijd vechten, maar ik denk dat we dat prima hebben gedaan.'