Recordomzet voor Manchester United in rampzalig seizoen

Reacties

Manchester United beleefde afgelopen seizoen een van zijn slechtste jaargangen in de recente historie, maar boekte wel een recordomzet van 540 miljoen euro. Ook maakte de club dertig miljoen euro winst.

Recordomzet voor Manchester United in rampzalig seizoen

Onder leiding van manager David Moyes, die op 22 april werd ontslagen en ruim zes miljoen euro meekreeg, eindigde Man Utd op de zevende plaats in de Premier League. Daardoor komt het deze huidige jaargang niet uit in Europa. Directeur Ed Woodward (foto) liet dan ook al weten dat de omzet aanzienlijk terug zal lopen.

Woodward kijkt echter positief naar de toekomst van Manchester United. 'Met de recente komst van enkele wereldtoppers en de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe manager zien we de toekomst zonnig tegemoet. We zijn aan een nieuw hoofdstuk in de clubhistorie begonnen.'

Overigens is Man Utd bij de budgetberekeningen voor dit seizoen uitgegaan van minimaal een derde plek. Gezien de matige start en de moordende concurrentie zal dat een hele kluif worden.

United gaf de voorbije transferperiode 193,5 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Woodward kondigde al aan dat er niet weer zo'n bedrag verwacht mag worden, maar benadrukte wel dat er waar nodig de mogelijkheid is om versterkingen vast te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.