Ferguson blij geen Man Utd-manager meer te zijn

Reacties

Ruim een jaar na zijn afscheid prijst Sir Alex Ferguson zich gelukkig niet in de schoenen te staan van Louis van Gaal, gezien de 'idiote' transferuitgaven van tegenwoordig.

Ferguson blij geen Man Utd-manager meer te zijn

Manchester United was deze zomer met ruim tweehonderd miljoen aan spelers verantwoordelijk voor een vijfde van de totale uitgaven van de Premier League-clubs op de transfermarkt.

Ferguson, die in de zomer van 2013 het stokje na 26 jaar op Old Trafford overdroeg aan David Moyes, beziet de ontwikkelingen vanaf de zijlijn. 'Het is zeker idioot hoeveel geld er tegenwoordig wordt uitgegeven. Maar ik denk dat dat nooit gaat veranderen. De wereld groeit, en dat geldt ook voor de transfersommen. Ik weet ook niet waar het gaat eindigen. Gelukkig sta ik er niet meer middenin.'

Ferguson was deze week omringd door collega’s die wel te maken hebben met de huidige transfergekte. De Schot was voorzitter van de UEFA-meeting van Europese topcoaches. Tijdens die bijeenkomst werd gesproken onder andere over een andere plaatsing in de Champions League - kampioenen uit grote landen altijd groepshoofd - en het afschaffen van het principe van het dubbel tellen van een uitdoelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.