'Van Gaal is veeleisend en kan best intimiderend zijn'

Reacties

De grote winnaar van de komst van Louis van Gaal naar Manchester United is zonder meer Tyler Blackett. De twintigjarige verdediger is zijn Nederlandse manager enorm dankbaar, maar onthult soms ook enige vrees voor hem te hebben.

'Van Gaal is veeleisend en kan best intimiderend zijn'

'Hij is soms ontzettend veeleisend, maar kan ook heel ontspannen zijn. Hij weet wanneer hij ernstig moet zijn en wanneer hij een grap kan maken', aldus Blackett. Als Van Gaal in een van zijn strenge buien is, komt Blackett liever niet bij hem in de buurt. 'Dan kan hij best intimiderend zijn.'

Blackett speelde onder Sir Alex Ferguson en David Moyes geen seconde in het eerste van United, maar is onder Van Gaal ineens basisspeler. In alle drie competitieduels tot nu toe stond hij in de basis. 'De manager is iemand die altijd naar jonge spelers kijkt. Daarom wist ik dat ik onder hem een serieuze kans kon krijgen', vervolgt de Engelse jeugdinternational.

'In de voorbereiding heb ik het goed gedaan en heb ik mijn kans gegrepen', gaat Blackett, die eerder werd verhuurd aan Blackpool en Birmingham City, verder. Hij onthult veel te leren van Rio Ferdinand, die ook na zijn vertrek naar Queens Park Rangers deze zomer zijn mentor is gebleven. 'Ik spreek hem nog regelmatig. Soms stuurt hij me sms'jes na een wedstrijd. Ik en andere jonge verdedigers hebben veel aan hem gehad toen hij nog voor United speelde. Soms nam hij me apart voor een individuele training en gaf hij me tips.'

Komende zondag ontvangt United de nieuwe club van Ferdinand op Old Trafford. Of Blackett dan speelt, is echter de vraag. De jongeling werd al diverse malen aangewezen als de zwakke schakel in de defensie van United, dat na twee remises en een nederlaag nog wacht op zijn eerste competitiezege. Daarbij komt dat Van Gaal tegen QPR voor het eerst kan beschikken over aanwinsten Daley Blind en Marcos Rojo, net als Blackett linkspoten die op meerdere posities achterin uit de voeten kunnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.