Van Gaal: 'Heb al gezegd dat we verdedigers nodig hebben'

Reacties

Louis van Gaal baalt flink van de nederlaag die hij met Manchester United leed in de eerste competitiewedstrijd. Swansea City was, nota bene op Old Trafford, met 1-2 te sterk. Van Gaal had daar zo zijn verklaring voor.

Van Gaal: 'Heb al gezegd dat we verdedigers nodig hebben'

'We hebben ons niveau niet gehaald', vertelde hij voor de Engelse camera's. 'Dan doel ik op het niveau dat we de vorige wedstrijden in de voorbereiding wel lieten zien. Dat is waarom we verloren hebben.'

'Natuurlijk is dit enorm teleurstellend', vervolgde de ex-bondscoach van het Nederlands elftal. 'Dit was een heel belangrijke wedstrijd. We hebben door de nederlaag de fans, maar natuurlijk ook onszelf, teleurgesteld.'

Van Gaal herhaalde nog maar eens niet zomaar met miljoenen te gaan strooien voor versterkingen, maar benadrukte wel dat zijn verdediging van een impuls moet worden voorzien. 'We moeten nu niet in paniek gaan handelen. We hebben inderdaad verdedigers nodig, maar dat heb ik al eens eerder gezegd. Maar op basis van één wedstrijd gaan we geen aankopen doen. Het lag ook niet alleen aan de verdediging. We hebben het als team niet goed gedaan, daarom hebben we verloren', aldus de Nederlander, die mede door blessureleed een beroep moest doen op de jongelingen Jesse Lingard en Tyler Blackett.

De omschakeling naar een 4-3-3-tactiek leek Van Gaal en Manchester United toch een zege te gaan bezorgen. Kort na rust werd de achterstand weggewerkt en vervolgens was de thuisploeg enkele keren dicht bij de 2-1. 'Door de omschakeling naar 4-3-3 konden we veel beter pressen. We hebben wel kansen gehad, maar dat is niet genoeg. Je moet scoren. Uiteindelijk is namelijk het resultaat het enige dat telt. En zij scoorden wel nog een keer…', besloot Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.