Rechter buigt zich over miljoenenclaim tegen Vitesse

Reacties

De rechter laat over twee weken weten of Vitesse mogelijk een miljoenenbedrag moet betalen aan voormalig adviseur Marcell Ham. Deze eiste dit maandag in een kort geding in Amsterdam.

Rechter buigt zich over miljoenenclaim tegen Vitesse

De vordering kwam van Ham, die in 2010 Merab Jordania bijstond bij de aandelenovername van Maasbert Schouten. Jordania was op zoek naar een club in Nederland en kwam na een teleurstellend gesprek met AZ uit bij Vitesse. Het enige probleem, zo meende de advocaat van Ham maandagmiddag, was dat de Vrienden van Vitesse recht hadden op geld uit het spelersfonds. Jordania wilde enkel de club overnemen als de Vrienden afstand zouden doen van die gelden.

Ham wist naar eigen zeggen de Vrienden te overtuigen en zo kon Jordania een schone club overnemen. Als beloning voor de bewezen diensten tekenden Jordania en Ham een zogenoemd cooperation document, waarin stond dat Ham in de toekomst bij alle uitgaande transfers 35 procent van de opbrengsten zou ontvangen. Dit gold voor onbepaalde tijd.

Een rekensom leerde maandagmiddag dat dit bedrag is opgelopen tot 6.340.000 euro, mede door de transfers van Marco van Ginkel, Alexander Büttner én Wilfried Bony. Ham ontving tot op de dag van vandaag nog helemaal niks. Ham en zijn advocaat vrezen dat Vitesse binnenkort wordt overgenomen én dat het vanaf dat moment nog lastiger wordt om het geld te incasseren.

Vitesse verweerde zich maandag door aan te geven pas in december 2013 op de hoogte te zijn gesteld van het contract én dat het niet rechtsgeldig is. Onder het document stond de handtekening van grootaandeelhouder Merab Jordania, terwijl die van algemeen directeur Paul van der Kraan ook noodzakelijk was. Van der Kraan, die in augustus 2010 vakantie vierde, liet eerder al onder ede weten niets van het contract af te weten.
Ook voormalig eigenaar Merab Jordania was maandagmiddag aanwezig. Als Vitesse niet tot betalen veroordeeld zou worden, dan zou Jordania aansprakelijk worden gesteld. De rechter komt op 30 juni met een uitspraak.

Ham liet tegenover Voetbal International alvast weten tot de bodem door te procederen, in het geval de rechter het bedrag nu niet toekent

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.