Real stapt naar arbitragehof om uitsluiting aan te vechten

Reacties

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft het beroep van Real Madrid na uitsluiting van deelname aan het toernooi om de Copa del Rey afgewezen. Maar daar legt de topclub zich niet bij neer.

Real stapt naar arbitragehof om uitsluiting aan te vechten

Trainer Rafa Benítez (foto) stelde tijdens het uitduel met Cádiz (1-3) Denis Cheryshev op, maar die had nog een schorsing openstaan uit zijn tijd bij Villarreal en was dus niet speelgerechtigd. De 24-jarige Rus mocht van Benítez in de basis beginnen tegen de derdedivisionist en verzorgde zelfs de openingstreffer.

De RFEF heeft daarom dus besloten De Koninklijke uit het Spaanse bekertoernooi te gooien. Het is niet de eerste keer dat Benítez dit overkomt. In 2001 werd Valencia onder zijn hoede namelijk ook al gediskwalificeerd in de strijd om de Copa del Rey door het opstellen van een niet-speelgerechtigde voetballer.

Real-voorzitter Florentino Pérez is er heilig van overtuigd dat Real niets te verwijten is en gaf voorafgaand aan deze uitspraak al aan tegen elke mogelijke sanctie protest aan te tekenen. 'We gaan in beroep, en daarna naar het arbitragehof.' En zo geschiedt dus, want bij laatstgenoemde instantie (TAD) gaat de club nu haar uitsluiting aanvechten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.