Benítez ontkent schuld na gênante flater Real Madrid

Reacties

Rafael Benítez zegt dat het in elk geval niet zijn schuld is dat Real Madrid waarschijnlijk gediskwalificeerd wordt in het bekertoernooi. De trainer zegt dat de Spaanse voetbalbond RFEF heeft nagelaten de schorsing van Denis Cheryshev door te geven.

Benítez ontkent schuld na gênante flater Real Madrid

'We wisten helemaal niets van een schorsing', aldus Benítez na de 1-3 zege in het heenduel met Cádiz. 'De RFEF heeft ons niets laten weten. Villarreal heeft ons niets laten weten. Toen we hoorden dat Cheryshev geschorst was, hebben we hem in de rust vervangen. We hebben in goed vertrouwen gehandeld.' Benítez reageerde geprikkeld op verdere vragen over het opmerkelijke verhaal. 'Ik ben blij met hoe we gespeeld hebben. Dit is verder geen kwestie waar ik op zou moeten reageren', waste hij zijn handen in onschuld.

Alles wijst erop dat de schuld wel degelijk bij Real Madrid ligt. Marca publiceerde kort na de wedstrijd namelijk het document (zie onder) met alle doorlopende schorsingen in het bekertoernooi. Dit document is door de RFEF op 27 juli aan alle Spaanse profclubs gestuurd en hierop staat ook de naam van de vorig seizoen aan Villarreal verhuurde Cheryshev.

Daarnaast heeft Real Madrid vlak voor de wedstrijd nog een belangrijke aanwijzing in de wind geslagen. Voormalig scheidsrechter Emilio Rosanes zegt dat hij woensdag verwoede pogingen heeft gedaan de club te bereiken. 'Het is een hobby van me om bij te houden welke spelers niet inzetbaar zijn voor wedstrijden. Toen ik zag dat Cheryshev tot de wedstrijdselectie van Real Madrid behoorde, heb ik direct contact gezocht. Ik heb gebeld en een fax gestuurd, maar kreeg geen antwoord', zegt hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.