Administratieve blunder overschaduwt bekerzege Real

In de vierde ronde van de strijd om de Copa del Rey heeft Real Madrid een eenvoudige overwinning geboekt op Cádiz (1-3), maar de kans is groot dat de ploeg van trainer Rafa Benítez wordt gediskwalificeerd.

Dat komt omdat Denis Cheryshev een basisplaats had bij De Koninklijke. De 24-jarige Russische aanvaller, die Real al na drie minuten op voorsprong zette, was echter geschorst. Vorig seizoen kreeg hij op huurbasis bij Villarreal namelijk drie gele kaarten in het bekertoernooi. Al tijdens de eerste helft gingen er geruchten dat Real een enorme administravieve blunder had begaan.

Benítez leek dit te beseffen, want halverwege haalde hij Cheryshev naar de kant (foto midden). Door twee doelpunten van Isco liep de thuisclub daarna uit naar een 3-0 voorsprong, waarna Kike Marquez kort voor tijd de eer redde namens Cádiz. De wedstrijd eindigde daardoor in 1-3, maar de komende dagen zal bekend worden of Cheryshev inderdaad niet in actie mocht komen en of Real Madrid daarvoor gestraft wordt.