Barcelona zonder MSN eenvoudig naar achtste finale

Barcelona heeft zich als eerste club verzekerd van een plek in de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey. De return tegen Villanovense werd eenvoudig gewonnen: 6-1.

Eind vorige maand hield de derdedivisionist Barça nog knap op 0-0, maar in Camp Nou had Villanovense geen schijn van kans. Al na vier minuten leidde de thuisclub door een geweldig doelpunt van Dani Alves, die van ruim twintig meter raak schoot. Halverwege de eerste helft verdubbelde Sandro Ramírez (foto) de voorsprong. De bezoekers deden na een klein half uur nog wel wat terug door een schitterend afstandsschot van Juanfran, maar nog voor rust herstelde Sandro de marge naar twee doelpunten.

Barcelona had de gevreesde MSN-voorhoede - Lionel Messi behoorde niet tot de selectie, terwijl Luis Suarez en Neymar op de bank bleven - helemaal niet nodig tegen Villanovense. Het waren hun vervangers die zich lieten gelden. Door twee doelpunten van Munir El Haddadi en de derde van Sandro liep Barça in de tweede helft uit naar een overtuigende overwinning. Opvallend was dat Jérémy Mathieu elf minuten voor tijd naar de kant ging, maar Luis Enrique besloot geen vervanger te brengen. Ook al had de trainer op dat moment nog twee wissels over.

Titelverdediger Barcelona is de eerste club die zich geplaatst heeft voor de achtste finale. Alle andere returns in de vierde ronde worden over twee weken afgewerkt, maar dan speelt de winnaar van de Champions League op het WK voor clubs. Het was voor Barça de zevende overwinning op rij. De doelcijfers van deze reeks zeges is indrukwekkend: 28-2.