Nederlanders verslaan Gijón, Valencia langs Barakaldo

In de vierde ronde van de strijd om de Copa del Rey was er succes voor het Real Betis van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel. Ook Valencia boekte een overwinning.

Real Betis - Sporting Gijón 2-0
Afgelopen zomer streken Van der Vaart en de van Norwich City gehuurde Van Wolfswinkel neer in Sevilla, maar thuis tegen Sporting Gijón begonnen beiden pas voor het eerst samen in de basis bij Real Betis.

Tijdens de heenwedstrijd in de vierde ronde van het Spaanse bekertoernooi werd de score geopend kort na rust door Álvaro Vadillo, die op aangeven van Petros hij bij de tweede paal binnenschoot. In de extra speeltijd bepaalde Juan Vargas de eindstand op 2-0.

Van der Vaart en Van Wolfswinkel speelden de wedstrijd niet uit. Zij gingen respectievelijk in de 62ste en 78ste minuut naar de kant. Op dinsdag 15 december hopen zij opnieuw in actie te komen tijdens de return.

Barakaldo - Valencia 1-3
Ook Valencia zette een forse stap richting in de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey. Onder leiding van interim-trainers Voro en Phil Neville, die de opgestapte Nuno Espírito Santo vervingen, werd Barakaldo aan de kant gezet.

Woensdag werd bekend dat Gary Neville samen met zijn broer Phil het seizoen afmaakt als trainer van Valencia, maar tegen Barakaldo en zaterdag tegen Barcelona zit hij nog niet op de bank. Ondanks een valse start maakten de bezoekers geen fout tijdens de heenwedstrijd.

Alain Arroyo zette Barakaldo na ruim een kwartier op voorsprong, maar via João Cancelo stond het al snel weer gelijk in Baskenland. De voor Zakaria Bakkali ingevallen José Gayá zette Valencia in de 65ste minuut op voorsprong en in de extra speeltijd maakte Dani Parejo er zelfs 1-3 van. Hij benutte een strafschop die was toegekend na een overtreding van doelman Jaume Valens, die ook nog eens een rode kaart kreeg.