Zaak Laura Gallego biedt Real Madrid hoop

Reacties

Real Madrid heeft beroep aangetekend tegen de verbanning uit het toernooi om de Copa del Rey. Een eerdere soortgelijke zaak in het Spaanse vrouwenvoetbal biedt houvast.

Zaak Laura Gallego biedt Real Madrid hoop

Real Madrid liet woensdag tegen Cádiz Denis Cheryshev opdraven, terwijl die geschorst was. De Koninklijke achtte zich onschuldig, omdat het geen schriftelijke notitie had gekregen voor de sanctie voor de Rus. Ondanks dat pleidooi werd Real uit de strijd om de Copa del Rey gegooid.

Voorzitter Florentino Pérez had al aangekondigd in beroep te gaan tegen welke straf dan ook, en hij heeft de daad bij het woord gevoegd. Real Madrid voelt zich kansrijk op basis van een precedent begin dit seizoen in het Spaanse vrouwenvoetbal.

Ook toen werd de club Lorca reglementair gestraft vanwege het inzetten van de niet-speelgerechtigde keepster Laura Gallego. Het Spaanse arbitragehof gaf de club gelijk omdat de Spaanse bond (RFEF) de schorsing niet schriftelijk had medegedeeld.

De RFEF, dat de schorsing had gestuurd naar een oud faxnummer, claimde dat Lorca de straf had moeten weten door de publicatie van alle schorsingen. Maar dat argument werd uiteindelijk door het Spaanse arbitragehof van tafel geveegd. Op deze zaak heeft Real Madrid zijn hoop gevestigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.