Spaanse bond elimineert Real voor opstellen Cheryshev

Reacties

Real Madrid is door de Spaanse voetbalbond uit de Copa del Rey gegooid. Trainer Rafa Benítez stelde tijdens het duel met Cádiz (3-1 zege) Denis Cheryshev op, maar die had nog een schorsing openstaan en was dus niet speelgerechtigd.

Spaanse bond elimineert Real voor opstellen Cheryshev

De 24-jarige Rus mocht van Benítez in de basis beginnen tegen de derdedivisionist en verzorgde de openingstreffer, maar had nooit aan de aftrap mogen verschijnen. Namens Villarreal, waaraan hij werd verhuurd, kreeg hij namelijk drie gele kaarten in het bekertoernooi en dat leverde hem een automatische schorsing van één duel op.

Maar bij Real was dit blijkbaar niet duidelijk. 'We wisten helemaal niets van die schorsing', reageerde trainer Benítez na afloop van het gewonnen bekerduel. Uit documenten van de Spaanse krant Marca bleek echter dat de Spaanse bond aan het begin van het seizoen de schorsingen voor het bekertoernooi naar iedere club had doorgestuurd.

De RFEF heeft daarom dus besloten om De Koninklijke uit het toernooi om de Spaanse beker te gooien. Het is niet de eerste keer dat Benítez dit overkomt. In 2001 werd Valencia onder zijn hoede namelijk ook al gediskwalificeerd in het toernooi om de Copa del Rey door het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler.

Real-voorzitter Florentino Pérez gaf voorafgaand aan deze uitspraak al aan tegen elke mogelijke sanctie protest aan te tekenen. 'We gaan in beroep, en daarna naar het arbitragehof.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.