Benzema wil samen met Valbuena terugkeren bij Les Bleus

Reacties

Karim Benzema peinst er niet over om vanwege de sextape-affaire met collega-international Mathieu Valbuena afscheid te nemen van de Franse nationale ploeg. De 27-jarige spits van Real Madrid zegt in een interview met tv-zender TF1, dat om 20.00 uur volledig wordt uigezonden, te hopen op een terugkeer bij Les Bleus.

Benzema wil samen met Valbuena terugkeren bij Les Bleus

Zowel Benzema als Valbuena kreeg hangende het justitiële onderzoek naar de zaak geen uitnodiging van bondscoach Didier Deschamps voor de laatste twee oefenduels met Duitsland en Engeland van vorige maand. De 1 meter 63 kleine middenvelder zei vorige week echter nog best te kunnen samenspelen met Benzema, die zich daar nu bij aansluit.

'Ik speel niet voor de camera's, ik speel geen spelletje. Ik hoop dat alles goedkomt voor ons allemaal, voor Mathieu en ook voor mijn vriend', zegt Benzema, waarmee de 81-voudige international doelt op Karim Zenati, die eveneens betrokken is bij de affaire. 'Ik hoop dat we in de Franse ploeg terugkeren en dan het EK kunnen winnen.'

Misverstand
Eerder op de dag bracht de Franse krant Le Monde al naar buiten dat Benzema begin november zou hebben gezegd dat de afpersingszaak op een groot misverstand berust. 'Ik wilde alleen maar helpen', zou zijn antwoord zijn geweest tijdens het verhoor. 'Er zit helemaal niets achter, geen afpersing. Ik heb geen geld nodig, Karim ook niet.'

Het verhaal gaat dat Benzema als tussenpersoon zou hebben gefungeerd voor zijn jeugdvriend Zenati, die zou hebben geprobeerd geld los te krijgen bij Valbuena door te beweren dat er een pikante video van hem bestaat. Of het leidt tot een al dan niet gedwongen afscheid bij de nationale ploeg, die komende zomer het EK in eigen land speelt, van Benzema is vooralsnog niet duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.