Real Madrid eert Cruijff in benefietduel met Ajax

Reacties

Real Madrid brengt op 5 juni in de benefietwedstrijd tegen Ajax een postuum eerbetoon aan Johan Cruijff, icoon van aartsrivaal Barcelona. In de Corazón Classic Match maken diverse spelers van de Amsterdamse succesploeg uit 1995 hun opwachting.

Real Madrid eert Cruijff in benefietduel met Ajax

Oud-trainer Leo Beenhakker en clubicoon Sjaak Swart zijn over twee maanden in het Estadio Santiago Bernabéu de trainers van het Ajax-elftal, is aan VI bevestigd. De basis van de ploeg wordt gevormd door spelers die in 1995 de Champions League wonnen: doelman Edwin van der Sar, rechtsback Michael Reiziger, de middenvelders Ronald de Boer, Edgar Davids, Jari Litmanen en Clarence Seedorf (op de foto in Real-shirt met Fernando Morientes in de Corazón Classic Match van vorig jaar) en rechtsbuiten Finidi George.

Trainer Frank de Boer stond aanvankelijk ook op de lijst, maar kan door zijn achillespeesblessure niet in actie komen. Andere oud-Ajacieden als Rob en Richard Witschge en Simon Tahamata completeren de Ajax-delegatie. Zij treffen een Real-ploeg vol levende legendes als Raúl, Luis Figo, Roberto Carlos, David Beckham, Fernando Hierro en de huidige coach Zinedine Zidane.

Real maakt van de gelegenheid gebruik om de vorige maand overleden Cruijff te eren, melden Spaanse media. Zijn voormalige clubs Ajax en Barcelona deden dat onlangs al op indrukwekkende wijze tijdens hun eerste competitiewedstrijden sinds de bekendmaking van het trieste nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.