Voorlopig geen beslissing over 'Johan Cruijff Arena'

Reacties

De Arena zal op korte termijn niet vernoemd worden naar Johan Cruijff. De familie Cruijff is toe aan rust en wil voorlopig nog geen beslissing nemen over dergelijke verzoeken.

Voorlopig geen beslissing over 'Johan Cruijff Arena'

Vele tienduizenden mensen pleitten al snel na het overlijden van Cruijff voor een naamsverandering van De Arena in De Johan Cruijff Arena/Stadion. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, liet donderdag tijdens de commissie Algemene Zaken echter weten dat er voorlopig nog geen knopen doorgehakt zullen worden.

'De familie is even toe aan rust en zullen hier op een gepast moment op terugkomen', aldus Van der Laan. Carole Thate bevestigt die woorden namens het management van de familie Cruijff tegenover Voetbal International. 'De familie is in gesprek met de gemeente Amsterdam, maar neemt hier alle tijd voor. Zoals de familie dat ook doet bij de vele andere verzoeken in deze periode.'

Niet alleen de familie Cruijff, maar ook alle aandeelhouders van De Arena moeten akkoord gaan met een naamswijziging. Cruijff zelf liet in het verleden weten dat hij het een eer zou vinden als zijn naam aan het stadion zou worden verbonden. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.