Real kwartfinalist en recordhouder na spektakelstuk bij Sevilla

Real Madrid heeft zich dankzij een 3-3 gelijkspel bij Sevilla geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey. Door het gelijkspel in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán is De Koninklijke een indrukwekkend record rijker.

Na de 3-0 nederlaag in het heenduel in Santiago Bernabeu begon Sevilla furieus aan het duel met de soevereine Spaanse koploper, waar Cristiano Ronaldo en Karim Benzema rust kregen en Gareth Bale nog steeds ontbrak wegens een blessure. De schier onverslaanbare Madrilenen - de laatste nederlaag van Real was 281 dagen geleden - keken al na tien minuten tegen een achterstand aan. Danilo werkte een scherpe voorzet onhandig met een kopbal in zijn eigen doel. Het bleek de opmaat voor een spectaculaire wedstrijd met een moordend tempo.

Onder anderen Wissam Ben Yedder was in de eerste helft dicht bij de 2-0, maar Kiko Casilla weigerde ondanks de beschietingen te capituleren. De volgende treffer viel dan ook aan de andere kant. Marco Asensio schoof de bal na een indrukwekkende solo vanaf de middellijn beheerst onder doelman David Soria door. De treffer van de talentvolle middenvelder leek het duel in het slot te gooien, maar vijf minuten later werd het toch weer spannend.

Stevan Jovetic, op huurbasis overgekomen van Internazionale, kwam na de rust het veld in voor zijn eerste optreden in dienst van Sevilla en had slechts acht minuten nodig om zijn rekening te openen. De 27-jarige Montenegrijn volleerde overtuigend raak uit een voorzet van Sergio Escudero: 2-1. Toen Vicente Iborra in de 77ste minuut ook nog de 3-1 maakte, begon het publiek in Ramón Sánchez Pizjuán toch weer te dromen van een stunt.

Vicente Iborra bracht in de 77ste minuut de spanning terug door de 3-1 te maken in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Matías Kranevitter maakte aan alle hoop een einde door een onhandige overtreding op Casemiro te begaan. Sergio Ramos was vervolgens onverbiddelijk voor zijn oude werkgever met een rake panenka-penalty. Het onvermoeibare Sevilla ging in de resterende acht minuten nog op zoek naar een vierde treffer, maar die kwam er niet in Andalusië. Het was namelijk invaller Karim Benzema die de Madrileense reservebank liet ontploffen met een frommelgoal in de 93ste minuut.

Door de 3-3 van de Fransman is de ploeg van trainer Zinedine Zidane naast een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi ook een record rijker. De Spaanse koploper bleef voor de veertigste keer op rij ongeslagen en neemt daarmee het record over van Barcelona. Zondag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar voor de derde clash in twaalf dagen. Sevilla hoopt de achterstand op de concurrent uit de hoofdstad te verkleinen tot een punt.