Ben Yedder en Sevilla vernederen Sociedad en passeren Barça

Sevilla heeft zaterdagavond Primera División-revelatie Real Sociedad omver geblazen. Wissam Ben Yedder was met drie treffers en een assist de grote man bij de bezoekers: 0-4.

Sevilla begon het kalenderjaar niet best met een kansloze nederlaag tegen Real Madrid in het toernooi om de Copa del Rey (3-0), terwijl Sociedad juist knap met 3-1 won van Villarreal. In Anoeta was er vanaf het begin echter maar één ploeg die aanviel. Na 25 minuten zette Sevilla het overwicht voor het eerst om in een doelpunt. Franco Vázquez nam het doel van Sociedad onder vuur. Doelman Gerónimo Rulli verwerkte de poging van de Italiaan niet goed, waardoor Ben Yedder uit de rebound kon scoren.

Binnen vier minuten kon de Fransman alweer juichen. Opnieuw was Vázquez betrokken, ditmaal met een kopbal na slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Ben Yedder kapte Rulli vervolgens handig uit en werkte zijn tweede van de avond binnen.

Een kwartier voor het einde onderscheidde Ben Yedder zich ook als aangever, door Pablo Sarabia in staat te stellen de 0-3 te maken. De spits zorgde zelf daarna voor het slotakkoord en maakte daarmee zijn eerste hattrick in dienst van Sevilla compleet. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli kreeg in de resterende minuten zelfs nog de kans om de score nog verder uit te bouwen, maar een grotere vernedering voor de thuisploeg bleef uit.

Door de ruime zege in San Sebastián passeert Sevilla Barcelona en mag de ploeg zich in ieder geval voor een dag de nummer twee van Spanje noemen. De Catalanen komen zondag nog in actie in het uitduel met Villarreal (20.45 uur).