James grijpt kans tegen Sevilla bij afwezigheid supertrio

James Rodríguez heeft Real Madrid bij de hand genomen in het bekerduel met Sevilla. De Colombiaan schoot voor rust twee keer raak in de wedstrijd die eindigde in 3-0. Real deelde daarmee een eerste klap uit in een reeks van drie wedstrijden tegen Sevilla.

Trainer Zinedine Zidane, woensdag exact een jaar trainer van De Koninklijke, besloot tegen de Zuid-Spanjaarden te starten zonder zijn 'droomvoorhoede' Karim Benzema, Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. Benzema zat op de bank, Bale is voorlopig nog geblesseerd en Ronaldo werd rust gegund. De Portugees ontbrak in de selectie.

James
Mede daardoor was er een plekje ingeruimd voor James. De Colombiaan kan onder Zidane niet op al te veel speeltijd rekenen en wordt in verband gebracht met een vertrek, maar bewees tegen Sevilla het voetballen niet te zijn verleerd. Real opende furieus en kon het krachtsverschil via James na elf minuten uitdrukken in een doelpunt. Sevilla verdedigde slordig uit waarna James vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak krulde: 1-0.

Real bleef heer en meester en stapelde kans op kans. Na een half uur werd het 2-0. Raphaël Varane knikte raak uit een hoekschop. In de fase erna kregen de bezoekers wat kansen, maar Real-doelman Francisco Casilla hield zijn doel schoon. Op slag van rust scoorde Real opnieuw. Luka Modric werd ondersteboven gelopen, waarna James de toegekende strafschop binnenschoof: 3-0.

Raphaël Varane heeft zojuist de 2-0 gemaakt en viert zijn feestje met trainer Zinedine Zidane. De Franse trainer kreeg woensdag exact een jaar geleden de touwtjes in handen bij Real Madrid. Onder zijn leiding veroverde Real drie prijzen en werden slechts twee wedstrijden verloren.

Na rust deed Real het heel wat rustiger aan. Er kwamen nog wel kansen, maar de thuisploeg voerde de score niet verder op. De bezoekers uit Andalusië konden geen moment een vuist maken en leken zich na één helft al bij de nederlaag te hebben neergelegd. Een kwartier voor tijd ging James onder luid applaus naar de kant toen hij werd gewisseld.

Door de zege lijkt Real zich vrijwel te hebben verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey. De return staat op het programma voor donderdag 12 januari (aftrap 21.15 uur). Drie dagen later, op zondag 15 januari, ontvangt Sevilla de koploper in de Spaanse competitie voor een ontmoeting in La Liga (aftrap 20.45 uur). Real hervat de competitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Granada (aftrap 13.00 uur). Sevilla, nummer drie in La Liga, gaat dan op bezoek bij Real Sociedad (aftrap 20.45 uur).

Real Sociedad – Villarreal 3-1
In San Sebastian heeft Real Sociedad eerder de op de avond ook al een grote stap gezet richting de laatste acht. De nummer vijf van La Liga was te sterk voor Villarreal, dat in de competitie evenveel punten heeft maar vanwege een beter doelsaldo vierde staat. Woensdag was Sociedad echter de bovenliggende partij. Willian José en Carlos Vela scoorden voor rust, Mikel Oyarzabal liet het thuispubliek twintig minuten voor tijd opnieuw juichen. Manu Trigueros deed een klein kwartier voor tijd iets terug namens de gasten, waardoor de return mogelijk toch nog wat spanning met zich meebrengt. De wedstrijd in Villarreal wordt gespeeld op woensdag 11 januari (aftrap 19.00 uur).