Zidane weigert James en Pepe te laten vertrekken

Reacties

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft Cristiano Ronaldo buiten zijn selectie gehouden voor het bekerduel met Sevilla aanstaande woensdag. De Fransman kan ook niet beschikken over onder anderen Gareth Bale, Pepe en Sergio Ramos.

Zidane weigert James en Pepe te laten vertrekken

Na een bijzonder succesvol 2016 begint Real Madrid dit kalenderjaar met een thuiswedstrijd tegen Sevilla in de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey. Na het verbreken van het record met duels zonder nederlaag van Leo Beenhakker op 10 december pakte Real het WK voor clubs door een zege op Kashima Antlers. De Koninklijke kwam echter niet zonder kleerscheuren uit de strijd. Aanvoerder Sergio Ramos liep een spierblessure op, terwijl Lucas Vazquez werd geveld door een kuitkwetsuur. Ook Bale, Mateo Kovacic en Pepe ontbreken vanwege blessures, terwijl Ronaldo rust krijgt.

James
De afwezigheid van al die offensieve spelers biedt de kans aan onder anderen James Rodríguez om weer eens aan de bak te komen. De Colombiaan wond na het duel met Kashima geen doekjes om zijn vertrekwens uit Madrid, maar volgens Zidane gaat de 25-jarige spelmaker helemaal nergens heen.

'Ik ga hem inzetten, net als de rest. Na de finale was het lastig voor hem, want spelers willen spelen in finales. Ik snap dat het moeilijk voor hem is, maar we hebben erover gepraat en hij heeft gezegd dat hij hier, bij de beste club ter wereld, wil blijven', aldus de Fransman op de clubsite. Ook Martin Ødegaard, die in verband wordt gebracht met een vertrek naar SC Heerenveen, zit bij de selectie.

Het duel tussen Real Madrid en Sevilla om de Europese Super Cup op 9 augustus werd mede dankzij een treffer van Sergio Ramos gewonnen door de Madrilenen.
Het duel tussen Real Madrid en Sevilla om de Europese Super Cup op 9 augustus werd mede dankzij een treffer van Sergio Ramos gewonnen door de Madrilenen.

Na een korte winterstop hervat Real woensdag (aftrap 21.15 uur) het seizoen, waarna zaterdag het competitietreffen met Granada wacht. 'Het is goed dat we rust hebben gehad, maar het zal pittig zijn om deze week door te komen, want we hebben vanaf nu weer elke drie dagen een wedstrijd', vertelt Zidane op de clubsite. 'We gaan de komende zeventig dagen twintig wedstrijden spelen, maar dat is waar de spelers van houden.'

Zidane, die in de race is voor de titel Coach van het Jaar op het FIFA-gala van 9 januari, kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn jaar in Madrid. 'Ik heb dit jaar wat extra haar verloren, maar ik ben gelukkig met hoe het gaat, dat had ik niet verwacht. Maar ik moet me op alle fronten nog verbeteren, net als mijn spelers.'

Pepe
Dat hoopt de Fransman te doen met zijn huidige spelersgroep. Real mag vanwege het transferverbod geen nieuwe spelers halen en Zidane weigert spelers te laten vertrekken. Ook Pepe, wiens contract in de zomer afloopt, mag niet weg. 'Hij is onderdeel van Real Madrid en heeft geschiedenis geschreven met ons. Ik wil dat hij blijft, net als Álvaro Morata. Hij is gelukkig hier, werkt hard en is zeer betrokken in ons project.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.