Real Madrid krijgt gelijk en mag in de zomer transfermarkt op

Reacties

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft het transferverbod voor Real Madrid een half jaar verkort. De Koninklijke kan daardoor in de zomerse transferwindow alweer de markt op.

Real Madrid krijgt gelijk en mag in de zomer transfermarkt op

De FIFA legde Real het transferverbod op wegens het verbreken van de regels bij het aantrekken van minderjarige spelers. Het verbod gold voor het gehele kalenderjaar 2017, waardoor de Madrilenen pas in januari 2018 weer zaken hadden kunnen doen op de transfermarkt. De club ging in beroep tegen de uitspraak. En met succes, zo blijkt dinsdagmiddag. Het CAS heeft de straf gehalveerd.

'Deze uitkomst bevestigt de onrechtvaardigheid van de straf, die door de FIFA destijds werd bepaald. De club betreurt wel dat het CAS niet genoeg lef heeft om de straf compleet te schrappen', meldt Real in een statement op de website.

De komende winterse transferperiode is Real nog wel verbannen van de transfermarkt, waardoor trainer Zinedine Zidane zijn selectie niet tussentijds kan versterken. Daar is op dit moment echter ook weinig reden toe. De Madrilenen staan fier bovenaan in de Primera División met drie punten meer dan rivaal Barcelona. Real heeft bovendien een duel minder gespeeld, wegens het tussendoortje tegen Kashima Antlers, waarin het WK voor clubs werd veroverd (4-2).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.