Superieur Real laat kans op monsterzege liggen

Cristiano Ronaldo is met Real Madrid in de Primera División goed begonnen aan 2017. De Portugees droeg bij zijn eerste wedstrijd van het kalenderjaar met een doelpunt bij aan de overtuigende 5-0 zege op Granada.

Het was een feestmiddag met alles erop en eraan voor de Madrilenen. Het begon allemaal met Ronaldo, die vooraf door de club in het zonnetje werd gezet. De vier gewonnen Gouden Ballen werden uit de kast gehaald, er was een sfeeractie en legendes als de Braziliaanse Ronaldo en Luis Figo kwamen het veld op om de Portugees te feliciteren.

De eerste helft was er voor Real ook een met een gouden randje. Granada had niets in te brengen en kwam in de twaalfde minuut al op achterstand. Isco betaalde het vertrouwen van trainer Zinedine Zidane terug door de bal binnen te schuiven na een pass van Karim Benzema: 1-0. De Fransman was even later uiterst alert en tikte na een schot van Luka Modric – weliswaar in buitenspelpositie – de bal binnen.

Ronaldo kon niet achterblijven en kreeg fantastisch hulp van Marcelo, die zaterdag zijn tienjarig jubileum in het eerste van Real vierde. De linksback gaf die mijlpaal extra glans met een onnavolgbare actie en vervolgens een perfecte voorzet richting Ronaldo. Laatstgenoemde knikte de bal achter Guillermo Ochoa. De ellende was nog niet voorbij voor de Granada-doelman, die in de eerste helft ook nog zijn hoofd moest buigen na een intikker van Isco.

Bij een 4-0 stand nam Real in de tweede helft gas terug. James Rodríguez, woensdag met twee goals nog de uitblinker bij de 3-0 bekerzege op Sevilla, en Marco Asensio maakten hun opwachting. Toni Kroos en Isco kregen rust.

Zonder zich overmatig in te spanning liep de thuisploeg nog wat verder weg bij laagvlieger Granada. Casemiro maakte na bijna een uur zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen en deed dat door uit een vrije trap van Rodríguez de bal achter zijn standbeen binnen te werken bij de tweede paal. Real leek het vervolgens wel best te vinden, terwijl Granada de indruk wekte al blij te zijn dat de schade enigszins beperkt bleef. Een zesde treffer kwam er dan ook niet meer.

Real is inmiddels 39 officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Het is aan Barcelona om in het spoor te blijven door zondagavond te winnen bij Villarreal, de huidige nummer vier in La Liga. Real staat fier bovenaan en heeft een voorsprong van zes punten op Barça. Volgende week zondag wacht in de competitie voor de Madrilenen de zware uitwedstrijd tegen Sevilla, dat Real woensdag eerst nog ontvangt voor de return in de achtse finale van het toernooi om de Copa del Rey.